De Jongh: “Voor Mollema is de bergtrui misschien wel een optie”
foto: Sirotti
donderdag 29 juni 2017 om 08:46

De Jongh: “Voor Mollema is de bergtrui misschien wel een optie”

Steven de Jongh vergelijkt de rol van Bauke Mollema in de komende Tour de France met die van Rafal Majka in de afgelopen edities. Dat zegt de Nederlandse ploegleider van Trek-Segafredo in een gesprek met De Telegraaf. Aangezien Majka tweemaal de bollentrui wist te winnen, eveneens met Alberto Contador in de ploeg, is dat wellicht ook een mogelijkheid voor Mollema.

Alles wat je op je weg naar Parijs kunt pakken, is mooi meegenomen”, bevestigt De Jongh. “En ja, als iemand een paar keer mee springt, kun je punten sprokkelen voor de bergtrui. Dus voor Mollema is dat misschien wel een optie. En een renner die een etappe wint of in de bollentrui rijdt, krijgt ook weer extra moraal, wat voor de ploeg altijd goed is. Maar onze eerste prioriteit is natuurlijk de gele trui met Alberto.”

Mollema kan volgens zijn ploegleider in bergritten in de aanval gaan om een eventuele brug te vormen voor Contador. “In de eerste week kan hij probleemloos tijd verliezen en hoeft hij geen risico’s te nemen in het gedrang”, aldus De Jongh. “Dat geeft hem meer vrijheid. De bedoeling is dat Bauke fris is als we het hooggebergte in gaan.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2017 14:07
Samen met Robert Gesink en Laurens ten Dam al 3 Nederlanse kandidaten voor de bollentrui!
29 juni 2017 15:15
Beiden voor het ak gaan natuurlijk, houd je scherp en een stok achter de deur, Alberto valt nogal eens. Van een week rustig aan doen ga je niet beter(fris)klimmen, kan zich juist bewijzen om een volwaardig kopman te zijn door vanaf der Altstadt alert mee te koersen en vaandel over te nemen indien nodig.
Begrijp niet dat die tactiek nog niet is doorgenomen met beide kemphanen twee dagen voor de aftrap.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.