Debusschere over ex-ploegmaat Kittel: “Hij kon amper meer trainen”

zondag 12 mei 2019 om 10:13
Debusschere over ex-ploegmaat Kittel: “Hij kon amper meer trainen”

foto: Cor Vos

Enkele dagen geleden kwam het verrassende nieuws naar buiten: Marcel Kittel en Katusha-Alpecin gaan per direct uit elkaar. De Duitse sprinter worstelt al langere tijd met zichzelf. Zijn plotselinge vertrek is ook een verrassing voor ex-ploeggenoot Jens Debusschere. “Maar je zag gewoon dat hij niet goed was”, zo vertelt de Belg aan Het Laatste Nieuws.

Kittel begon het seizoen nog goed met een overwinning in de Trofeo Palma, maar daarna ging het van kwaad tot erger met de Duitser. “Toch was zijn vertrek een verrassing”, aldus Debusschere. “We wisten dat hij niet in goeden doen was en met zichzelf worstelde, maar ik had niet verwacht dat hij zijn contract zou ontbinden.”

“We hadden eerder verwacht dat hij een maandje rust zou nemen, om uiteindelijk weer op te bouwen. Maar hij nam een andere beslissing, wat erg jammer is. Niet alleen voor Marcel, maar ook voor de ploeg, die nu een kopman verliest. Je zag echter dat Marcel niet goed was. Hij voelde zich moe en kon amper meer trainen. Dan wordt het moeilijk.”

Jens Debusschere hoopt er bij te zijn in de Tour – foto: Cor Vos

Wel of geen Tour voor Debusschere? 
Kittel moest aanvankelijk de (sprint)kopman worden van Katusha-Alpecin in de aankomende Tour, maar dat feestje gaat nu niet door. Dit biedt kansen voor andere renners, waaronder Debusschere. De 29-jarige Belg lijkt al zeker van een plaatsje in de selectie. “Er is geen honderd procent zekerheid, maar de ploeg wil me er graag bij hebben.”

“Samen met Rick Zabel en Marco Haller hebben we dan de beschikking over meerdere snelle renners. Ik kijk er wel naar uit. Het zal een speciale Tour worden, met de start in Brussel. Ik ga mijn best doen om de selectie te halen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.