Deceuninck-Quick-Step hoopt op revanche in Roubaix

donderdag 11 april 2019 om 18:30
Deceuninck-Quick-Step hoopt op revanche in Roubaix

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step greep naast de zege in de Ronde van Vlaanderen. De Belgische formatie hoopt dan ook revanche te nemen in Parijs-Roubaix. Met Zdeněk Štybar, Philippe Gilbert en Yves Lampaert kan het meerdere renners uitspelen.

De vraag is echter hoe goed de kopmannen zijn. Štybar – die bezig is aan een uitmuntend voorjaar met winst in Omloop Het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic – werd vlak voor de Ronde van Vlaanderen ziek. Hierdoor kon de Tsjech niet meespelen om de overwinning.

Toch zal Štybar zondag met ambitie aan de start staan, aangezien Parijs-Roubaix zijn droomkoers is. De 33-jarige renner finishte al tweemaal op het podium. Zowel in 2015 als 2017 was hij de runner-up. Ploeggenoot Gilbert kampte in de week voor de Ronde ook met ziekte. Het is afwachten of de Belg voldoende is hersteld.

Revelatie Asgreen
Lampaert was in Vlaanderen wel okselfris, maar de Belgisch kampioen kwam niet verder dan een zeventiende plaats. Kan hij in Parijs-Roubaix hoger mikken? Misschien dat Kasper Asgreen wel de kopman is. De sterke Deen eindigde namelijk verrassend als tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Verder maken ook Tim Declercq, Iljo Keisse en Florian Sénéchal deel uit van de selectie.

Kasper Asgreen was de revelatie van de Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair