Deceuninck-Quick-Step pikt Josef Cerny op

donderdag 19 november 2020 om 13:02
Deceuninck-Quick-Step pikt Josef Cerny op

foto: Cor Vos

Update

Deceuninck-Quick-Step trekt toch nog een nieuwe renner aan. De Giro-ritwinnaar Josef Černý tekent een contract voor één jaar bij de ploeg van manager Patrick Lefevere.

“Ik ben niet meer op zoek naar renners voor het seizoen 2021”, zei Lefevere begin november toen het ging over Mark Cavendish. “Ik heb er 28 op dit moment en hoewel je 32 renners in je team mag hebben volgend jaar, hoef ik er geen extra. Ik heb geen budget meer.”

Maar nu heeft Deceuninck-Quick-Step met Černý toch een extra renner gehaald. De 27-jarige Tsjech zat zonder ploeg omdat zijn huidige team CCC ermee stopt. De tijdrijder maakte de voorbije Giro indruk door de negentiende rit naar Asti te winnen na een solo van ruim 20 kilometer.

Update 13.02 uur

Černý kijkt terug op een lastig seizoen. “Ik ben daarom erg verheugd dat ik bij een van de beste teams in het peloton getekend heb”, zegt hij. “Ik denk dat ik iets kan toevoegen aan de geweldige lead-out-trein van de ploeg en ook op kop kan rijden als dat nodig is. En als ik goede benen heb, kan ik ook mijn eigen resultaten rijden.”

Lefevere spreekt van een buitenkans. “We hebben al een sterke ploeg voor 2021, maar de kans om Josef te halen wilden we niet laten schieten. Hij is een sterke en hardwerkende renner die iets kan toevoegen aan de groep, en hij kan zelf ook een uitslag rijden”, legt de ploegbaas uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.