Degenkolb tekent voor twee jaar bij Skil-Shimano
woensdag 17 augustus 2011 om 15:44

Degenkolb tekent voor twee jaar bij Skil-Shimano

Degenkolb tekent voor twee jaar bij Skil-Shimano

foto: Sirotti

Skil-Shimano heeft John Degenkolb voor twee seizoenen vastgelegd. Dat laat de Nederlandse ploeg vandaag zelf weten. De 22-jarige Duitser is één van de grootste talenten in het sprintwerk en komt over van HTC-Highroad, de ploeg die er na dit jaar mee ophoudt en waarvoor Degenkolb in zijn eerste profseizoen zes overwinningen behaalde.

“Dit is een uitgelezen kans. Ik reed dan wel in de beste ploeg van de wereld, maar bij mijn nieuw team krijg ik waarschijnlijk nóg meer kansen. Met de keuze voor dit project ben ik ervan overtuigd dat ik dit volgend jaar op het hoogste niveau kan laten zien”, aldus Degenkolb, die bij Skil-Shimano zijn landgenoten en ex-ploegmaats Marcel Kittel en Patrick Gretsch terugvindt.

“In de klassiekers krijg ik een vrije rol die mij goed past. Bovendien bouwt mijn nieuwe ploeg aan een sterke sprinttrein waarmee ik ook in de massasprints voor de overwinning kan gaan. Marcel Kittel en ik zijn beiden snel, vullen elkaar uitstekend aan en kunnen het daarnaast goed met elkaar vinden.”

Teammanager Iwan Spekenbrink reageert verheugd op het aantrekken van één van de grootste talenten van het peloton: “Zijn komst onderstreept onze ambitie en zet onze intentie kracht bij om Skil-Shimano in de grootste en belangrijkste wedstrijden te presenteren. Wij geloven dat een renner als John de kwaliteiten heeft van een – toekomstig – groenetruiwinnaar.”

Degenkolb won dit jaar een rit in de Ronde van de Algarve, de Driedaagse van West-Vlaanderen en in de Bayern Rundfahrt, was de beste in de eendagskoers Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt en boekte in juni zijn eerste twee WorldTour-zeges in het Critérium du Dauphiné.

Voor Skil-Shimano is Degenkolb de vijfde aanwinst voor volgend seizoen. Eerder werden al zijn land- en ploeggenoot Patrick Gretsch, de jonge Zweed Tobias Ludvigsson en de jonge Nederlanders Tom Dumoulin en Ramon Sinkeldam binnengehaald. Daarnaast gaat het gerucht dat ook Tony Martin (HTC) wordt begeerd door de Nederlandse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.