Denise Betsema moet start veldritseizoen uitstellen vanwege val op training
foto: Cor Vos
donderdag 5 oktober 2023 om 14:33

Denise Betsema moet start veldritseizoen uitstellen vanwege val op training

Denise Betsema laat de Exact Cross Beringen en de Wereldbeker Waterloo aan zich voorbijgaan. De Texelse kwam twee maanden terug ten val op training en liep daardoor een trainingsachterstand op. De Superprestige Overijse (22 oktober) zal pas haar eerste grote cross van het seizoen worden.

De gevolgen van de trainingscrash sleepten enkele weken aan, vertelt Betsema op de site van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Het was een flinke klap. Breuken liep ik gelukkig niet op, wel kneuzingen en open wonden die moesten gehecht worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken training moest schrappen. Dat zette me verschillende stappen terug in mijn voorbereiding”, klinkt het.

Inmiddels is Betsema weer volop aan het trainen. “Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in competitie, hoop ik dat weer aan honderd procent te kunnen doen. Ik wil direct weer goed aan de start staan.”

GP Oisterwijk
Betsema vindt het jammer dat ze de Wereldbeker in het Amerikaanse Waterloo moet missen. “Maar door de lange reis naar de VS te schrappen, win ik extra trainingsdagen. In het weekend van Waterloo rijd ik in eigen land wel in het Nederlandse Oisterwijk”, aldus de 30-jarige renster, die de GP Oisterwijk (C2) ‘een goede test’ noemt voor de Druivencross Overijse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.