Dit zeiden de favorietes vlak voor de start van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 13:25

Dit zeiden de favorietes vlak voor de start van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen

Overzicht Om 13.40 zijn de vrouwen officieel begonnen aan hun Ronde van Vlaanderen. Alle ogen zijn op voorhand gericht op wereldkampioene Lotte Kopecky. Zij is de topfavoriete, maar er zijn een aantal kapers op de kust. Denk maar aan Marianne Vos en Elisa Longo Borghini. Wat verwachtten zij voor de start? WielerFlits zet de meest interessante uitspraken op een rij.

Mis hier niks van de wedstrijd bij de vrouwen in ons liveblog!


flag-be Lotte Kopecky (SD Worx-Protime): “Ik heb er heel veel goesting in, al zullen de weergoden ons straks iets minder goed gezind zijn. Ik denk dat ik in de buurt van de vorm van vorig jaar zit. Het is moeilijk om dat elk jaar te evenaren, maar ik zit op een heel hoog niveau. Dat moet ik zeker niet in mijn hoofd steken.”


flag-nl Lorena Wiebes (SD Worx-Protime):


flag-nl Marianne Vos (Visma|Lease a Bike): “Het is fijn om met dit gevoel aan de start te staan, maar uiteraard zijn er zenuwen. Dat is logisch. In deze koers moet je voortdurend scherp zijn. Soms moet het ook wat meezitten. De Ronde is nog dat tikkeltje uitdagender. Ik ben zelf alvast blij dat ik weer voorin kan meedoen. Het is heerlijk om dit spel te kunnen doen. Afzien hoort erbij, maar wielrennen is het mooiste spelletje.”


flag-nl Fem van Empel (Visma|Lease a Bike):

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.