Duur tijdverlies Quintana: “Ik ga hier niet om huilen”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2019 om 19:00

Duur tijdverlies Quintana: “Ik ga hier niet om huilen”

Nairo Quintana verloor in de Vuelta-etappe naar Santuario del Acebo ruim anderhalve minuut op Primoz Roglic en Alejandro Valverde, en een kleine minuut op Miguel Ángel López en Tadej Pogacar. De mede-kopman van Movistar ziet het podium daardoor uit zicht verdwijnen. “Ik kon niet meer doen dan dit. Ik ga er ook niet om huilen, want als dit is wat het is, dan kan ik ook niet meer”, reageert de Colombiaan bij Cyclism’Actu.

Al vroeg onder de top moest Quintana de rol lossen bij zijn concurrenten in de strijd om het eindpodium. Hij finishte uiteindelijk in een groepje met onder meer Wilco Kelderman. Zijn achterstand op de rode trui is opgelopen tot meer dan vijf minuten. “Ik was echt gemiddeld vandaag, maar morgen is een andere dag en dan kan van alles gebeuren”, houdt Quintana de moed erin.

Mogelijk zet Movistar maandag in de volgende bergetappe een speciale aanval op poten, met Quintana in de hoofdrol. “Misschien gebeurt er wel iets vroeg in de etappe en zolang ik de kracht heb, zal ik het proberen”, zegt Quintana.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.