Dylan Teuns: “Hoop nog een tweede etappe te winnen”

dinsdag 16 juli 2019 om 19:19
Dylan Teuns: “Hoop nog een tweede etappe te winnen”

foto: Cor Vos

De Tour kan al niet meer stuk voor Dylan Teuns, na zijn prestigieuze ritzege op La Planche des Belles Filles. Dit betekent echter niet dat de renner van Bahrain Merida zich niet meer zal laten zien. “Ik heb natuurlijk de ambitie om een tweede Touretappe te winnen”, zo stelt hij in gesprek met Sporza.


“De rust is nu weer een beetje teruggekeerd”, zo kijkt Teuns terug op de voorbije dagen. “De eerste twee dagen na mijn zege waren enorm. De rustdag komt op het goede moment, want het waren lastige dagen. Zelfs in de overgangsetappes werd er hard gereden”, aldus de 27-jarige renner.

Winnen op La Planche des Belles Filles: het is maar voor weinig renners weggelegd. “Ik ben ook enorm trots op die zege. Dat pakken ze mij niet meer af. Die overwinning zal voor altijd op mijn palmares staan.” Maar als het aan Teuns ligt, komt daar nog een zege in de Tour bij.

De goede ontsnapping 
“Ik zal zeker proberen om mee te gaan in de goede ontsnapping. Ik denk dat er veel ontsnappingen tot het einde zullen dragen, maar het is een beetje gissen welke. Ik verwacht dat Team Ineos nog een dag voor vuurwerk zal zorgen, om op die manier de puntjes op de i te zetten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.