Dylan van Baarle wil meedoen om eindzege Ster ZLM Toer
donderdag 19 juni 2014 om 15:52

Dylan van Baarle wil meedoen om eindzege Ster ZLM Toer

Michael Boogerd tipte hem onlangs als potentiële eindwinnaar van de Ster ZLM Toer. Met zijn tweede plek in de proloog maakt Dylan van Baarle duidelijk dat die voorspelling niet uit de lucht gegrepen is. De eerstejaars prof van Garmin-Sharp zet vol in op de eindzege.

Wil hij zondag in Boxtel gehuldigd worden als eindwinnaar, dan moet hij wel voortijdig afrekenen met Philippe Gilbert. De ex-wereldkampioen van BMC was in de proloog vijfenveertig honderdsten van een seconde sneller. In het algemeen klassement is de achterstand op de Waalse klassementsleider afgerond maar één seconde. “Het zal lastig zijn om Gilbert, die in goede vorm is, te verslaan. Maar ik ga er alles aan doen. Je weet nooit wat er gebeurt”, klinkt het hoopvol.

De 22-jarige renner is bezig aan wat hij zelf omschrijft als een ‘leerjaar’. Wie zijn uitslagen bestudeert, kan concluderen dat Van Baarle een snelle leerling is. In het voorjaar haalde hij de finish van alle Vlaamse voorjaarsklassiekers en eindigde hij in de top 70 (64e) van Parijs-Roubaix. Dat hij in de toekomst in deze wedstrijden wil meedoen voor de overwinning noemt hij “logisch”. Van Baarle: “Maar op dit moment kan ik niet meedoen om de overwinning in de World Tour. Mijn motor is nog net te klein voor wedstrijden van boven de 220 kilometer.”

Op de stuwdam van La Gileppe ziet de Nederlands kampioen onder de 23 de meeste kans om verschil te maken. “Maar Gilbert is daar onklopbaar. Hij is niet de minste. Als de mogelijkheid zich aanbiedt, dan wil ik de komende dagen bonificatieseconden sprokkelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.