Emotionele Valverde: “Deze is voor mijn vriend Scarponi”
Foto: Sirotti
zondag 23 april 2017 om 17:28

Emotionele Valverde: “Deze is voor mijn vriend Scarponi”

Alejandro Valverde draagt zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik op aan de overleden Michele Scarponi. Dat stelde de Spanjaard in een emotioneel flash interview. “Ik dacht meteen aan mijn vriend Scarponi toen ik won”, aldus Valverde. “Deze is voor hem. Ik schenk ook al mijn premies aan zijn familie. Michele was een authentiek persoon, graag gezien in de wielerwereld en bij het publiek. Het is heel jammer wat er gisteren gebeurd is.”

De kopman van Movistar kreeg de zege vandaag naar eigen zeggen niet cadeau. “Ik heb toch behoorlijk wat werk gehad om de aanval van Daniel Martin te counteren, die was best sterk”, stelde hij. “Het was een zwaarbevochten overwinning. Het is ongelooflijk wat de ploeg vandaag voor mij gedaan heeft, al moet ik ook zeggen dat Sky uitstekend werk heeft geleverd.”

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
24 april 2017 17:17
@RV
Scarponi’s weduwe, Anna Tommasi, is een Italiaanse en zijn bijnaam scheen ‘De adelaar van Filottrano (L'Aquila di Filottrano)’ te zijn. Heb dat even opgezocht want was mij ook niet bekend.
Neemt niet weg dat het vreemd blijft dat de vriendschappelijke gevoelens die Valverde koesterde jegens Scarponi in twijfel worden getrokken op basis van een mogelijke taalbarrière.
Maar goed, ik lees wel meer merkwaardige reacties naar aanleiding van dit tragische ongeval.
24 april 2017 17:32
Het valt af en toe niet mee, hoe goede bedoelingen in twijfel worden getrokken hier.
24 april 2017 17:33
@RV
Vermoedelijk gaat jouw anekdote over Quinziato.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.