Flandrien(ne) 2019: geen nominatie voor Teuns en Van Avermaet
donderdag 3 oktober 2019 om 08:22

Flandrien(ne) 2019: geen nominatie voor Teuns en Van Avermaet

Gisteren besliste een jury van teammanagers, ploegleiders en wielerorganisatoren over de nominaties voor de verkiezing van de Flandrien (m/v) van 2019. Opvallend: bij de vijf genomineerden missen we Dylan Teuns en zesvoudig winnaar Greg Van Avermaet


De verkiezing van de Flandrien is een organisatie van Het Nieuwsblad en vindt plaats op 5 november in het Oostendse Casino Kursaal. Gisteren besliste een uitgebreide jury over de genomineerden. Bij de mannen werden dat – in alfabetische volgorde – Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Remco Evenepoel, Philippe Gilbert en Wout van Aert.

Niet bij de vijf gelukkigen: onder meer Dylan Teuns, Greg Van Avermaet en Yves Lampaert, de Flandrien van 2018. Teuns won nochtans een rit in zowel de Dauphiné als de Tour en droeg de leiderstrui in de Vuelta. Van Avermaet is dan weer zesvoudig laureaat.

Bij de dames zijn – alweer alfabetisch – Sanne Cant, Sofie De Vuyst, Jolien D’hoore, Lotte Kopecky en Julie Van de Velde de gegadigden. Dat zijn de verwachte namen, al missen we daar misschien Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke.

Nieuw dit jaar is de Trofee Patrick Sercu. Die zal vanaf dit jaar worden uitgereikt aan de meest succesvolle man in alle disciplines (veldrijden, bmx, mountainbike…), behalve het wegwielrennen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.