Froome: “Ik ga geen grote risico’s nemen”
foto: Sirotti
zaterdag 22 juli 2017 om 08:55

Froome: “Ik ga geen grote risico’s nemen”

Chris Froome begint vandaag om 17:04 aan een belangrijke opdracht. In een 22,5 kilometer lange tijdrit in Marseille moet hij zijn kleine voorsprong op Romain Bardet (23 seconden) en Rigoberto Uran (29 seconden) zien te behouden. “Ik bekijk het als elke andere tijdrit”, stelt Froome tegenover Het Nieuwsblad.

“Ik moet alles juist doen”, vervolgt de drager van het geel, “maar ik ga geen grote risico’s nemen. Net zoals in Düsseldorf eigenlijk. Ik ga zeker niet alles op alles zetten om de tijdrit te winnen. Geen risico’s in de bochten, de gashendel opendraaien waar het wel kan.”

Froome is blij met waar hij momenteel staat. “Ik zit in de ideale positie”, beweert hij. “Ik hoef geen tijd goed te maken op mijn concurrenten. Zij wel op mij. Ik hoef de Tour niet winnen, ik mag hem vooral niet verliezen.”

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2017 09:01
Leuk voor Froome, maar weer erg saai voor ons dus.
22 juli 2017 09:02
Onzin wat hij zegt. Froome is juist de enige die de Tour MOET winnen.
22 juli 2017 09:05
Piti18, onzin, hij hoeft geen nodeloze risicos te nemen want hij is start na de rest en kan dus berekenend rijden. Net zoals Dumoulin in de Giro.

Daarnaast kan hij de beste tijdrit resultaten overleggen van de hele top 10.
22 juli 2017 09:10
Wordt dus geen enkele etappe zege voor de grijze..eh..gele trui.
22 juli 2017 09:46
@sepiroth

Dumoulin startte niet als laatste.
Pinot, Nibali en Quintana reden na hem.
22 juli 2017 10:14
Ja Sephiroth, ik snap je ook niet.
Ik vind de situaties ook totaal verschillend. Ik voel vandaag geen greintje spanning en schat de kans dat Froome wint op meer dan 95%. De kans dat Dumoulin zou winnen schatte ik op minder dan 50%.
22 juli 2017 10:20
toch wel aparte uitspraken op 1 dag voor parijs ik hoef niet te winnen? waar ik
op hoop is dat Uran weer eens een goede dag heeft in de tijdrit en froome wel
tot het uiterste moet gaan. die klim is kort maar wel steil en uran maakt tot
nu toe bergop een goede tot zeer goede indruk.
22 juli 2017 10:22
hmm ik vind het toch altijd een beetje een afgang als de truidrager geen etappe weet te winnen. Eigenlijk gaat het daar natuurlijk niet om.
22 juli 2017 10:32
Geen etappe winnen is wel kleurloos, klopt. Maar goed; dat zal hem een rotzorg wezen, natuurlijk. Die staat zondag op vier Tour titels en is 32. Cadel Evans won op zijn 34e zijn enige Tour, dan ga er maar van uit dat er nog 2 Tours bijkomen. En misschien nog meer als hij net als Valverde (37!) zo 'fris' weet te blijven. En meneer gaf aan dat hij zeker nog 5 a 6 jaar wilt doorgaan. Die gaat de komende jaren vol voor deze rustigere opbouw van het seizoen en op naar Tour en Vuelta. Nee, vriendjes en vriendinnetjes: van Froome zijn we nog lang niet af.
22 juli 2017 10:44
Pietertje, nee, maar hij is wel rustiger gaan rijden zodra zn teamleiding zei dat hij meer dan 45s(geloof ik?) voorsprong had. Dumoulin zei dat ook in de interviews dat hij het laatste stuk minder risicos heeft genomen. Dat quintana na hem startte was niet zo een probleem omdat de tijdsverschillen live werden bijgehouden. Dus ook hij reed berekenend.

Assen, ja de kansen lagen wat anders, maar dat doet niet af aan calculerend rijden.
22 juli 2017 10:47
"Hallo, ik ben Chris Froome en ik druk me enkel uit in door mijn PR-team voorgekauwde clichés."

@vevie

Dit was met voorsprong de minst overtuigende Tourzege van Froome. De belangrijkste vraag lijkt dan of het gewoon een slecht jaar is of dat hij over zijn top is. Wat anderen op welke leeftijd deden, lijkt me niet zo relevant.
22 juli 2017 11:00
Logisch dat hij geen overdreven risico's zal nemen, hij kan de Tour eigenlijk alleen nog maar verliezen door te vallen. Wellicht dat Bardet eerder geneigd is tot het randje te gaan, al zullen er geen tientallen seconden zijn te winnen door gewaagd stuurmanswerk.
"Ik hoef de Tour niet winnen, ik mag hem vooral niet verliezen" kan ik even niet volgen. Als hij erin slaagt om de Tour niet te verliezen zonder hem te winnen, vind ik het knap.
22 juli 2017 11:19
Die laatste zin helemaal niet zo moeilijk. Hij hoeft in deze tijdrit de tour niet meer te winnen. Bij de huidige situatie heeft hij gewonnen. Hij moet m vooral niet verliezen, door pech of een valpartij. Daarom geen onnodig risico.
22 juli 2017 11:20
Froome lijkt minder overtuigend maar heeft zijn opbouw zodanig afgesteld dat hij de beste is in de Tour maar ook de beste zal zijn in de Vuelta. Waarschijnlijk spat dat overtuigende in de Vuelta er meer vanaf, dan kan hij volledig los gaan.
22 juli 2017 11:56
Hij is de beste, lijkt me ook nog een nette vent, maar door zijn vreselijke rijstijl en de verstikkende overmacht van Sky heb ik helemaal niks met hem. Kan me niet voorstellen dat er mensen naar criteria gaan om hem in de gele trui te zien.
22 juli 2017 12:02
Heeft inderdaad aangegeven wat later te willen pieken om zo ook eindelijk de Vuelta te winnen. Dat lijkt gelukt gezien hij pas in de 3e week in topvorm komt deze tour. Vandaar het "verlies" in de Pyreneeën. We zullen in de Vuelta zien hoe het aangepaste strijdplan uitpakt. Voor de tour lijkt het (net aan) goed te gaan.
22 juli 2017 12:09
In de Dauphiné, Romandie en Catalonië was hij ook al minder dan gebruikelijk. Volgens mij is 't gewoon een minder jaar. Ironisch genoeg lijkt het wel net het jaar dat de dubbel zou kunnen lukken, want het ziet er toch naar uit dat de Vuelta bijzonder zwak bezet zal zijn.
22 juli 2017 12:33
@Gebruikersnaam: anderen zeiden het al, z'n piek ligt dit jaar voor het eerst anders. Je, en anderen, hebt natuurlijk gelijk als je zegt dat de prestaties tot nu toe minder zijn, daar kan niemand omheen. Alleen moet daar, zoals dus gezegd, ook anders naar gekeken worden. Dit is door hen ingecalculeerd. We weten toch allemaal, helaas, dat alleen de Tour voor Sky telt. Het zal hun echt een rotzorg zijn als Froome het hele jaar niks wint. Als hij maar de Tour wint. Daar gaat ook, zonder pech/val, de Vuelta bijkomen. Z'n piek ligt nu anders, dus die zal vermoedelijk nog beter voor de dag komen in de Vuelta. En ik denk dat hij zelfs als ze zouden starten zou winnen, maar zonder renners als Valverde, Quintana en een goede Contador wordt het toch makkelijker. Hij moet het nu opnemen tegen een frissere Nibali, Adam Yates, Kelderman en Konig. Uran, Bardet, Majka, Fuglsang, Chaves en Simon Yates gaan ook starten, maar die hebben weer ook de Tour in de benen en hebben een andere piek. Dus hij moet het eigenlijk dit jaar kunnen doen.
22 juli 2017 13:15
In de tekst van het Nieuwsblad staat: "Ik moet morgen de Tour niet winnen".
22 juli 2017 13:44
En als hij een lekke band krijgt?
22 juli 2017 14:28
Gaat er min of meer vanuit dat ie harder rijdt, marge is klein met Uran die ws net als Tom een 58 zet. Op het steile overtuigt ie niet bepaald dit jaar dus daar 20sec verliezen, nog 10 in de bochten en klaar is Kees.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.