Froome vermaakte zich in afdaling: “Het was leuk”
foto: Sirotti
zaterdag 10 juni 2017 om 08:22

Froome vermaakte zich in afdaling: “Het was leuk”

Het is nog niet zo lang geleden dat afdalen als een zwak punt van Chris Froome werd gezien.  Die tijd lijkt nu definitief voorbij. Vrijdag draaide de Sky-renner in het Critérium du Dauphiné zelfs de rollen om. De Brit reed zo hard in de afdaling van de Mont du Chat, dat Fabio Aru, Jakob Fuglsang en Richie Porte hem even niet konden volgen. “Het was eigenlijk best leuk”, stelt Froome tegenover Cyclingnews.

“Het was alsof ik een computerspelletje speelde met het nemen van die bochten”, vervolgt hij. “Het was echt best leuk.”

Froome werd uiteindelijk nog teruggepakt en finishte als derde. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik blij ben met die derde plek. Ik ging voor de etappezege, maar ik was iets te gretig in de finale. In de achtervolging op Jakob Fuglsang deed ik iets te veel werk en daarna begon ik de sprint van te ver, maar al met al ben ik behoorlijk blij met hoe de etappe is gegaan. Het had veel erger kunnen aflopen. Ik lag ten minste voorop en de benen waren goed. Ik ben blij dat ik Richie kon volgen. Hij heeft momenteel duidelijk een waanzinnige vorm.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2017 08:35
Ik hoop dat hij weet wat hij doet. Op tv zag het er gewoonweg afgrijselijk uit! Flauwe bochten afgewisseld met scherpe, zonder overzicht door de dichte begroeiing, veel schaduwplekken en erg smalle wegen. Het asfalt scheen ook niet optimaal te zijn maar dat kon ik niet goed zien. Die motard die voorop lag bij Aru en moest stoppen voor Froome, Porte en Fuglsang... ze schoten er echt als vuurpijlen langs. Ongelofelijk. Nu is het wel zo dat je op de fiets meer gevoel van controle hebt dan als je er naar kijkt naar toch... respect en hou het koppie erbij aub! :)
10 juni 2017 08:53
"Ik ben blij dat ik Richie kon volgen"
"Ik ben blij dat ik Richie bijna tegen de barriers gereden had en hem de etappe zegen koste"
10 juni 2017 08:56
Zou hij werkelijk zo'n goed daler zijn geworden of bluft hij wat?
10 juni 2017 08:57
Waarschijnlijk heeft Froome deze afdaling al een aantal keer gedaan tijdens de verkenning. En tientallen keren op video gezien. Deze afdaling gaat een zeer grote rol spelen in de tour. Stel je verliest 20 seconden in de afdaling op een groepje en je komt alleen te zitten, dat kan je twee minuten kosten op de finish.

Froome heeft nu meteen even aangetoond dat het totaal geen zin heeft hem aan te vallen in de afdaling. En dat hebben zijn concurrenten ook gezien.
10 juni 2017 09:42
Froome ligt straks ook nog een keer als eerste af. Videospelletje maar toch iets anders.
10 juni 2017 10:01
@LePuncheur, twee minuten? Dat lijkt me wat fors om te verliezen in 13 kilometer.
10 juni 2017 10:08
Hij zet wel een statement neer. Na vorig jaar en deze afdaling toont hij aan dat het geen zin heeft hem er proberen af te rijden. Erg slim want controle bergop is voor Sky hun 2de natuur. Controle in een afdaling is veel lastiger.
10 juni 2017 10:40
Dat hij nu zo in een interview helemaal over een afdaling gaat zeggen dat het leuk was, straalt voor mij forcering uit. Denk eerlijk gezegd dat hij echt wel flink wat filmpjes heeft gekeken en deze afdaling heeft verkend en geanalyseerd, omdat hij ook in de Tour zit. Moet hij zelf weten natuurlijk, maar voor mij is hij nu echt niet opeens een goede daler.
10 juni 2017 11:10
Die afdaling was toch zo goed niet. Valverde en Bardet reden namelijk nog 20 seconden sneller naar beneden.
10 juni 2017 11:22
Aru is ook geen Nibali, alleen de onderlip van Aru vangt al te veel wind om hard af te dalen.
10 juni 2017 11:36
Gewoon Froome man.
10 juni 2017 12:14
Wat een gezever, valverde en co reden meer dan 20 sec sneller naar beneden. Zijn collegas laten bewust 200 m afstand om henzelf niet in gevaar te brengen.
Zijn idiote daalstijl die hij duidelijk van kwistkowski heeft geleerd heeft geen enkel voordeel wel integendeel.
Bel me eens als froome een afdaling rijdt zoals nibali in lombardije dan zal ik zeggen dat hij kan dalen.
10 juni 2017 13:06
Wat een gedoe dat Froome alles weer voorbereid zou hebben. Ook al is dat zo, mag dat dan niet?

@Nibs en Jowinho,
Valverde en Bardet kwamen op 1:05 van Aru over de top. Froome op 0:11. Aan de streep was het verschil 50s. Hoe komen jullie dan op 20s sneller? Omdat de sporza-commentator zoiets zei?
10 juni 2017 13:06
Dat was een scherpe Rondo ;) , klopt Aru Aru is een hypernerveus mannetje als hij klimt, maar ook als hij daalt!
Froome daalt een stuk beter als vroeger (tot nu toe).
10 juni 2017 13:24
Voor mij eigenlijk niet gelaten..er is niets gevaarlijker voor froome dan hij denkt van zichzelf dat hij nu een goede daler is. Kan alleen maar spectaculair verkeerd lopen.
Zoals hierboven gezegd, froome is wel degelijk verbeterd maar een goede daler dat is toch wel net iets anders.
Ik schat hem nu iets hoger in dan zakarin.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.