Froome wil niet profiteren van blessure Contador
donderdag 7 juli 2016 om 10:30

Froome wil niet profiteren van blessure Contador

Alberto Contador was gisteren opnieuw een van de verliezers van de dag. De aangeslagen Spanjaard, die in de openingsdagen van de Tour twee keer ten val kwam, verloor in de vijfde etappe ruim een halve minuut op zijn rivalen. Chris Froome zat niet te wachten op die extra marge. “Ik win liever tijd op hem in de bergen, niet omdat hij geblesseerd is.”

Dat Contador moest lossen toen het tempo in de slotfase werd opgevoerd, is volgens Froome niet meer dan logisch. “Dat is heel normaal als je een paar keer hard bent gevallen. Niemand vindt dit leuk om te zien, ik ook niet.”

“Verbaasd over Nibali”
Waar Contador nog steeds enigszins de aansluiting heeft met de rest, hoeft Froome met een andere oud-Tourwinnaar geen rekening meer te houden. Vincenzo Nibali verloor gisteren bijna een kwartier en liet daarmee zien geen ambities te hebben voor het klassement. “Ik was erg verbaasd over Vincenzo”, geeft Froome aan. “Ik had eigenlijk verwacht dat hij hier op zijn best zou zijn.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
7 juli 2016 12:04
@kwiat

Precies, je kan vinden van hem wat je wilt m.b.t zijn verleden, maar hij kleurt de koers bijna altijd. Die etappe naar Fuente De in de Vuelta van 2012 is een van de mooiste die ik ooit gezien heb, en dat typeert Contador uitstekend. Er altijd voor gaan, ookal is de kans miniem. Wanneer het dan is lukt heb je een prachtige overwinning, anders probeert die het een kwartier later weer. Laten we nog hopen op een kunststukje van hem. :)
7 juli 2016 12:50
Nibali is hier toch gewoon als steun voor Aru en Contador zie ik zo het einde niet halen en zal ook weinig zin hebben dan..vrijdag tm zondag 3 zwaardere ritten en dan zullen we meer weten
maar met hoe zijn lichaam nu is kan hij er gewoon niet bij blijven al hoe spijtig dat ook is,
7 juli 2016 12:58
Nibali wil volledige steun straks in Rio. Daar is het hem allemaal om te doen. Die gaat twee weken de ballen uit de broek rijden voor Aru. Puur uit eigenbelang.

Contador gaat natuurlijk de Tour niet meer winnen. In deze vorm verliest hij nog 2/3 minuten in de Pyreneeën. Ik denk dat hij gewoon zijn status als meest aanvallende coureur wil bevestigen in de Alpen. A la Pantani vroeger. Klassement of geen klassement.
7 juli 2016 13:01
Froome moet volgend jaar ook voor Giro en Tour gaan, moet wel lukken om hem in de Tour op zijn best te krijgen
7 juli 2016 13:30
Wat een nonsens. Had Contador maar niet moeten vallen. All part of the game, net als lekke banden en ander lichamelijk en materieel ongerief.
7 juli 2016 14:46
Astana heeft nu al wat ze willen. Die gaan de zelfde tactiek gebruiken als in de Vuelta en Giro. We weten allemaal hoe het is geëindigd.
7 juli 2016 15:30
Pfff open deur dit zeg. Komt erg sympathisch over maar zegt niets. Tuurlijk pak je liever tijd in de bergen op hem dan omdat ie geblesseerd is. Maar als je nou geen tijd in de bergen pakt... Stel. Dan is tijdwinst door een blessure vast eg welkom. Liever geel in Parijs door een blessure dan helemaal geen geel in Parijs. Medunkt.
7 juli 2016 18:39
Heel wat netter dan onze Italiaanse vrien Nibali, die er als een haas vandoor ging toen Kruijswijk een smak maakte! Froome moet de Tour maar winnen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.