Gaviria twijfelt tussen Giro en California in aanloop naar Tour
Gaviria mocht na dag 1 de groene trui in de Tour van 2018 aantrekken. foto: Sirotti
dinsdag 4 december 2018 om 12:23

Gaviria twijfelt tussen Giro en California in aanloop naar Tour

Fernando Gaviria moet tijdens de komende Tour de France in de sprints de ritzeges gaan boeken voor UAE Emirates. De enige keuze waar de Colombiaan nog niet uit is, heeft betrekking op de voorbereiding op de Tour. Zal hij tien dagen mee rijden in de Giro d’Italia of een volledige Tour of California betwisten? Dat vraagt Gaviria zichzelf af na zijn verkiezing tot Colombiaans sporter van het jaar.

De 24-jarige sprinter kreeg van een aantal ploegleiders het advies om tien dagen mee te doen aan de Giro. Collega’s vonden echter dat deelname aan de Ronde van Californië de beste manier is om zich voor te bereiden op zijn hoofddoel, de Ronde van Frankrijk. Naar verwachting debuteert Gaviria voor zijn nieuwe team in de Vuelta a San Juan, eind januari.

Gaviria: “Bij Quick-Step Floors zat ik aan mijn limiet”
In het interview heeft Gaviria het ook over zijn transfer van de ploeg met de meeste overwinningen van dit seizoen naar de ietwat minder succesvolle ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. “Ik denk dat ik bij Quick-Step Floors al aan mijn limiet zat”, verklaart de winnaar van twee Touretappes. “We wilden een verandering, we zochten en we hopen dat deze keuze de juiste is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.