Geraint Thomas: “Ik ga met andere ploegen praten”
maandag 11 december 2017 om 15:10

Geraint Thomas: “Ik ga met andere ploegen praten”

Geraint Thomas denkt erover na om Sky te verlaten. Dat vertelt hij in een interview met BBC Wales. De 31-jarige Welshman rijdt al sinds de start in 2010 voor de Britse formatie.

Thomas hoopt in de toekomst vaker als kopman te mogen starten. Vorig jaar was hij namens Sky nog kopman in de Giro d’Italia. Nu Chris Froome zijn zinnen op de Italiaanse rittenkoers heeft gezet, zal dat komend seizoen niet het geval zijn. Thomas blijft echter de ambitie koesteren om in de grote rondes voor eigen kansen te mogen gaan. “Ik wil nog heel graag als kopman naar een paar grote rondes. Ik wil mij er volledig op richten en zien hoever ik kan komen. Of dat nu negende, winst, derde of vierde zal zijn. Ik wil dat nog heel graag proberen voordat ik mijn fiets aan de wilgen hang.”

Om die ambitie te verwezenlijken, zal hij wellicht andere oorden op moeten zoeken. Thomas heeft bij Sky nog een contract tot eind 2018, waardoor de mogelijkheid ontstaat om te verkassen. “Ik zal zeker luisteren naar wat andere ploegen te zeggen hebben. Trek-Segafredo heeft al interesse getoond, maar zo zijn er nog meer”, geeft hij aan.

Thomas wil alle opties open houden. “Ik word er ook niet jonger op. Ik voel me niet oud, maar ik ben nu 31. Waarschijnlijk kan ik nog drie of vier jaar mee aan de top. Ik wil daar het beste van maken”, geeft hij aan. “Ik zeg niet dat ik ga vertrekken, maar ik wil absoluut eens samenzitten en kijken wat iedereen te zeggen heeft.”

Komend seizoen krijgt Thomas waarschijnlijk het kopmanschap in de Vuelta. “En mogelijk ook in de Tour, wanneer Froome de hele Giro gaat doen”, geeft hij aan. “Het is duidelijk dat Froome nog steeds als kopman in de Tour zal starten, maar ik zal nu misschien eerder de kans krijgen om er zelf voor te gaan.”

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
11 december 2017 15:13
Zonder het sky-regime zie ik hem niet floreren, maar ik ben benieuwd.
11 december 2017 15:17
"En mogelijk ook in de Tour, wanneer Froome de hele Giro gaat doen" zegt hij hier per ongelijk dat het eigenlijk niet het plan is of werkelijk de Giro uit te rijden voor Froome? Gewoon startgeld opstrijken en na een weekje 'vermoeid' afstappen? In elk geval begrijpt hij de boodschap wel: hier gaat hij geen kopman worden; alle ballen worden op Froomey gezet
11 december 2017 15:24
Eindelijk heeft hij het door. Zo jammer, had gewoon zijn contract niet moeten laten lichten en dan had hij in 2018 al elders gereden. Wanneer gaan dit soort renners het nou snappen. Is altijd hetzelfde liedje, dat contract tekenen of lichten terwijl je weet dat je niet de kansen zult krijgen waar je op hoopt. En dan later je realiseren wat iedereen als wist, en zij waarschijnlijk diep van binnen ook.
11 december 2017 15:25
IJzersterke renner, maar toch nog niet het palmares wat je van hem zou verwachten. Parijs-Nice en de E3, dat zijn eigenlijk de enige aansprekende prijzen die hij op z'n naam heeft staan. Ik snap dus wel dat hij nog vol ambitie zit.
11 december 2017 15:26
Maar " Nu Chris Froome zijn zinnen op de Italiaanse rittenkoers heeft gezet, zal dat komend seizoen niet het geval zijn." spreekt weer tegen dat Froome de Giro niet zou uitrijden. Het lijkt me sowieso waarschijnlijk dat Sky een schaduwkopman meeneemt naar de Giro, die al dan niet op een gegeven moment de echte kopman wordt.
11 december 2017 15:30
Die is weg na volgend seizoen. Hij zal de ploegen voor het uitkiezen hebben. Hopelijk slaagt hij er dan in een keertje als kopman voor het podium in één van de 3 grote Rondes te gaan.
11 december 2017 15:35
Ben wel benieuwd wie de Vuelta mag gaan doen, of Poels en Thomas daar bijvoorbeeld allebei starten en hoe dan de rolverdeling is. S.L. Henao zal wel geen Vuelta rijden maar ik denk de Giro en de Tour. Daarnaast de vraag of een Moscon dan start in de Vuelta en of die dan weer moet gaan knechten voor Poels/Thomas etc.
11 december 2017 15:41
Ik denk dat hij bedoelt dat Froome in de Giro van start gaat met het oog op eindwinst, maar dat niet is uitgesloten dat Froome de Giro niet uitrijdt in het geval hij geblesseerd zou raken of ziek zou worden.
11 december 2017 15:44
En dan nog een heel jaar voor Sky rijden met dit in het achterhoofd.
11 december 2017 16:00
Hier word je echt niet vrolijk van.
11 december 2017 16:49
Ik vraag me af wat Brailsford er van vindt dat Thomas nog voor het seizoen dit soort uitspraken doet. Het zal zijn positie in het team niet verbeteren, lijkt me, of Sky wil Thomas helemaal niet kwijt en gaat hem het komende seizoen proberen te paaien om hem toch maar te behouden.
11 december 2017 16:49
Thomas heeft nog nooit drie weken een stabiel klassement gereden. Waarom zou je hem kopman maken? Hij is van categorie Costa, Spilak en Mollema. Goed in 1 week.
11 december 2017 17:02
In welke ronde Froome start is ie kopman natuurlijk, zelfs in de Acht van Chaam, de enige team geest is hijzelf.
De giro verlaten doet ie alleen als ie inziet kansloos te zijn voor het Roze in Rome wat er dik inzit.
Gelovige Thomassen bestaan nog, kopman in de Vuelta kan enkel als Froome verstek geeft.
11 december 2017 17:15
@Charlie33 Jij weet zelf natuurlijk ook dat Mollema niet in dat rijtje met Rui Costa en Spilak thuishoort. Ja hij heeft altijd wat mindere momenten en is geen podiumrenner maar als je 6e, 7e, 7e, 10e en 11e in de Tour en 4e in de Vuelta kunt rijden dan heb je wel een aardig 3-weken klassement in de benen. Ze kunnen niet allemaal eerste worden.
11 december 2017 17:19
@Charlie Vervang Mollema maar liever door Poels (hoewel die dit jaar juist ook heeft aangetoond hierin stappen te hebben gezet).
11 december 2017 18:22
Vino een probleem minder in 2019.
11 december 2017 18:54
Geraint zal wel eerdaags een
pakketje bezorgd krijgen van
Braildford.
11 december 2017 19:30
Wat een complete renner - had misschien ook PR kunnen winnen als ie ervoor gegaan was. Ik hoop dat ie geen spijt heeft van zijn periode bij Sky. Waarschijnlijk veel verdiend en weinig gewonnen.
11 december 2017 21:31
@Assen: ik vrees dat veel renners van Sky later met spijt terug kijken, althans de jongens die zelf een AK konden rijden. Ze hebben goed geld verdiend, maar stelselmatig hun eigen kansen opgeofferd.
11 december 2017 22:48
Ga nou voor de vuelta! Iedereen die er toe doet rijdt de Giro en/of de Tour dus ga 100% voor de Vuelta en dan hoor je volgend jaar ook bij de renners die er toe doen...
13 december 2017 12:22
Uh, lijkt mij dat Poels de kopman zou moeten zijn in afwezigheid van Froome, dat mag inmiddels binnen de ploeg toch wel duidelijk zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.