Giro 2017: Quick-Step Floors rekent op Bob Jungels en Fernando Gaviria
dinsdag 2 mei 2017 om 14:44

Giro 2017: Quick-Step Floors rekent op Bob Jungels en Fernando Gaviria

Quick-Step Floors wedt in de Giro d’Italia op twee paarden. Bob Jungels gaat voor het algemeen klassement, terwijl Fernando Gaviria de Belgische ploeg aan sprintzeges moet gaan helpen.

Jungels maakte vorig jaar een buitengewoon succesvol debuut in de Ronde van Italië. De Luxemburger droeg enkele dagen de roze leiderstrui en hij wist de witte jongerentrui zelfs tot het eindpodium in Turijn om zijn schouders te houden. Dit jaar heeft de 24-jarige renner in zijn seizoensopbouw rekening gehouden met de Giro. In Romandië werd hij afgelopen week nog achtste.

Voor Gaviria betekent de Ronde van Italië zijn debuut in een grote ronde. De ploeg schrijft in het persbericht dat de Giro voor de Zuid-Amerikaan een leerproces zal zijn. “Maar dat betekent niet dat hij zijn kansen niet zal pakken in de ritten die eindigen in een massasprint”, aldus het persbericht. Naast de 22-jarige Gaviria maken ook Laurens De Plus (21) en Davide Martinelli (23) hun debuut in een grote ronde.

De debutanten kunnen rekenen op de steun en ervaring van Eros Capecchi, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze en Pieter Serry.

Selectie Quick-Step Floors voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-it Eros Capecchi
flag-be Laurens De Plus
flag-be Dries Devenyns
flag-co Fernando Gaviria
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-it Davide Martinelli
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-be Pieter Serry

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2017 18:30
Op zich best wel positief dat ze hier starten met renners van 21, 22, 23 en 24 jaar, en dat die jongens van 22 en 24 de kopmannen zijn (beetje zoals Orica), maar ik vind toch dat, door de blessures van Alaphilippe en Gilbert die ze nu kunnen gebruiken in de Tour (als Gilbert dat wil/mag), ze toch hadden mogen kiezen voor 2 of meer renners uit het kwartet Brambilla/De La Cruz/Stybar/Trentin (wat wil Trentin zelfs doen?).
2 mei 2017 21:08
@flashke
De la Cruz had hier inderdaad niet misstaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.