Groenewegen: “Naesen is een goede renner, maar een slechte verliezer”
foto: Sirotti
maandag 3 oktober 2016 om 08:00

Groenewegen: “Naesen is een goede renner, maar een slechte verliezer”

Oliver Naesen had na afloop geen goed woord over voor de sprint van Nederlands kampioen Dylan Groenewegen in de Tour de l’Eurométropole. “Vandaag heb ik gewonnen en heb ik er zelf voor gereden. Daarmee is alles gezegd”, reageert Groenewegen op zondagavond tegenover WielerFlits.

Groenewegen dient Naesen van repliek
Na afloop kreeg de 23-jarige Amsterdammer veel kritiek over zich heen van voornamelijk Belgische collega’s. Naesen noemde Groenewegen ‘achterlijk’ en ‘debiel’. “Wat Naesen zegt moet hij weten. Het is een goede renner, maar een slechte verliezer. In mijn ogen doe ik niets fout. Het blok op de finishlijn is gevaarlijker. Ik geniet meer van deze overwinning en van mijn seizoen, dan dat ik me iets aantrek van de kritiek.”

‘Ik luister liever naar mensen die het een mooie zege vonden’
Groenewegen kan dus weinig met de kritiek die onder meer Tom Boonen, Jasper Stuyven en Rik Verbrugghe uitten aan het adres van de sprinter. “Meningen van anderen heb je toch altijd. Dat doet me niet zo veel. Er zijn genoeg mensen die het wel een prachtige zege vinden. Ik luister liever naar die personen. Ik ga in ieder geval vol vertrouwen naar het WK in Qatar.” Onze landgenoot stapt aankomende dinsdag in het vliegtuig naar Doha.

Afwijken van lijn
De renner van LottoNL-Jumbo week tijdens de eindsprint in de Belgische eendagskoers van zijn lijn, maar volgens de jury was dat niet genoeg om Groenewegen te diskwalificeren. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Jens Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren”, liet hij al weten in het persbericht van de Nederlandse WorldTour-formatie.

RIDE Magazine
83 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2016 22:20
Prima reactie. Niet te veel woorden aan vuil maken.
2 oktober 2016 22:23
Die vrije ruimte was een goot. Niet Groenewegen zijn probleem natuurlijk. Spijtig voorval.
2 oktober 2016 22:33
Genoeg vrije ruimte? Dat kan hij nu toch niet serieus menen? De enige manier waarop Naesen had kunnen passeren was als hij Groenewegen van zijn fiets had gekwakt...
2 oktober 2016 22:35
Tja, achteraf je fouten toegeven is natuurlijk not done. Een beetje correcte zelfreflectie had hem wel gecharmeerd. Ik verwacht eerlijk gezegd weinig van hem op het WK. In de tour maar 2 keer top 10 gereden, en in de zandbak zal hij nog meer tegenstanders vinden. Ben wel eens nieuwsgierig naar wat hij een goed resultaat noemt in Qatar.
2 oktober 2016 22:36
Hij knijpt Naesen gewoon af met zijn scheefste sprint ooit. Hoort er allemaal bij maar ga niet te verbaasd doen dat je dan wat reacties krijgt. Verder prima, je moet toch door als sprinter, wat gaat hij al die tijd doen in Doha eigenlijk ?
2 oktober 2016 22:41
"Een goede renner maar een slechte verliezer." Helemaal waar, niets tegenin te brengen.
De jury heeft de situatie bekeken en beoordeeld. En de jury heeft het laatste woord. Wat Boonen of wie dan ook ervan vindt, doet er niet toe.
2 oktober 2016 22:45
Mooie laatste zegen in het rood wit blauw voordat hij in de regenboogtrui gaat fietsen.

Goede reactie ook, laat mooi zien dat hij boven die azijndrinker staat, zowel qua prestaties als persoonlijkheid.

Vanuit de ploegleiding verwacht ik wel nog een steviger statement, gezien ook het huilgedrag van aanstaand werkloze huilebalk Verbruggen. Dat mag je als ploeg best aankaarten dat je zoiets niet pikt van een wt ploegleider.
2 oktober 2016 22:48
Groenewegen is een goede renner en een mooie winnaar! ;) Prima reactie van hem denk ik. Dat hij dit soort zware wedstrijden wint belooft wat.
2 oktober 2016 22:53
Heerlijke reactie!
Succes in Qatar, Groenewegen.
2 oktober 2016 22:54
Ik heb de beelden gezien en moet zeggen dat het niet een hele nette sprint was. Daarbij vraag ik mij wel af als Naesen niet word gehinderd, hij de sprint gewonnen had. In mijn ogen nieg
2 oktober 2016 22:57
Of Groenewegen een slechte winnaar. Hij zag er ook echt gelukkig uit na de race, als een kind dat weet dat het iets heeft uitgestoken dat niet mag. Nog eens uithalen naar Naesen is helemaal nergens voor nodig. Het zou hem sieren als hij na zo'n zege gewoon zou zwijgen.
2 oktober 2016 23:01
Beide renners hebben bij mij veel respect opgebouwd afgelopen jaar, en dat zijn ze nu weer kwijt. Naesen is inderdaad wel een heel erg slechte verliezer. Groenewegen een hele slechte winnaar. Ik vind het rond uit arrogant dat hij blijft doen alsof hij niets fout heeft gedaan. Doet me denken aan Cavendish, en daar is (qua persoonlijkheid) niet positiefs aan.

@aoyen
Vind je het zelf niet ook een beetje treurig dat je werkelijk waar bij elke post "aanstaande wereldkampioen" moet gebruiken?
2 oktober 2016 23:03
Groenewegen is in mijn achting zwaar gedaald, hopelijk geen wereldkampioen
2 oktober 2016 23:10
Jammer dat Groenewegen niet toegeeft hier fout te zitten.
Aan de andere kant is de uitspraak van Naesen natuurlijk ook belachelijk.
Allebei verliezers hier vind ik.
Overigens is ook de organisatie een verliezer, dat betonblok lag wel echt gruwelijk vervelend.
2 oktober 2016 23:18
Typische arrogante sprinter. Als het Bouhanni was die dit met Groenewegen had gedaan dan zaten jullie nu te roepen voor een schorsing van 2 jaar. Hij loopt al serieus naast zijn schoenen voor iemand die enkel kleine wedstrijdjes kan winnen tot dusver.
2 oktober 2016 23:21
Groenewegen hoeft hier helemaal niets toe te geven. De jury heeft geoordeeld en ik neem toch aan dat ze onafhankelijk zijn.
2 oktober 2016 23:21
Die Naesen zal slecht slapen. Eerst een zeker lijkende overwinning weggeven en daarna zichzelf voor lul zetten op twitter.
2 oktober 2016 23:26
Duidelijk dat de naesen niet dezelfde kant op wijzen....
Ik begrijp werkelijk niet wat nou het probleem is, er is maar 1 partij die hier over beslist en dat is de JURY. Moeilijker is het toch niet?
En dan kan Boonen, Stuyven en Verbrugghe en andere droeftoetertjes jammeren wat ze willen, maar dan kom je niet erg intelligent over.
2 oktober 2016 23:33
Ach Koel e.a., behalve dat het gaat om de naesen niet dezelfde kant... zou het bijv. ook om de antennes kunnen gaan. Die de boodschappen opvangen, verwerken en uitstralen.
Zeker die uit het wielerwereldje, i.c. Wielerflits doen niks onder aan de algemeen maatschappelijke uitingen.
RV heeft inderdaad gelijk dat we dat Twitter ook maar moeten uitbannen, want dat vraagt vrijwel alleen om dit soort (non)reacties.
2 oktober 2016 23:40
Dylan weet dondersgoed dat hij fout zat, maar hij gaat dat natuurlijk never nooit toegeven. Welke topsporter doet dat nou? En Dylan is vast niet met fietsen begonnen om lief en aardig gevonden te worden....
2 oktober 2016 23:49
@Simplex
Twitter, Facebook, hoe belangrijk wil je zijn....ik ben er te oud voor.
Overigens wist ik tot vandaag het bestaan niet van deze koers, leidt toch bijna tot een "BeNe" oorlog....
2 oktober 2016 23:49
Ik vind dat Dylan helemaal niet fout zat, hij gaat iets naar links, raakt niemand en er is nog ruimte zat. Dat de weg daar niet te berijden is is niet zijn probleem. Naesen had gewoon vanuit het wiel de rechter kant moeten pakken.
2 oktober 2016 23:55
aangezien de jury besluit jongens staat dylan gewoon in zijn recht. Hij beschrijft zijn actie, en wijst niet met zijn vinger. Netjes was de sprint niet, maar het was ook geen kwak naar links, het ging vrij geleidelijk. Dus nee, niet netjes gesprint maar ook neit schandalig, want dan was sagan ook een eikel toen hij voor Dylans neus in dat gat dook een poosje geleden :P
3 oktober 2016 00:15
@r525

Een gevalletje 'Als je het maar vaak genoeg typt, dan overtuig je jezelf.' ;)

Lekker druk dagje hier op wf door een sprintje in een b-koers trouwens, prachtig.
3 oktober 2016 00:18
De sprint van Groenewegen was geen heel fraaie, maar het is de taak van de jury om hem daarvoor te berispen.
De reactie van Naesen na de finish was totaal idioot. Bewust tegen de fiets van Groenewegen aanrijden en hem een debiel noemen. Hoe kwaad je ook bent, je houdt je handjes (fiets) thuis. Je tegenstander die lelijk sprint, maar door de jury in het gelijk wordt gesteld een debiel noemen getuigd van mijns inziens van weinig mentale capaciteiten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.