Gustav Erik Larsson: ”Wil me opnieuw bewijzen”
maandag 28 januari 2013 om 17:42

Gustav Erik Larsson: ”Wil me opnieuw bewijzen”

Larsson

foto: Sirotti

Voor Gustav Erik Larsson wordt 2013 in alle opzichten een doorslaggevend jaar. De Zweedse tempobeul was, na enkele sterke jaren bij Team CSC (het huidige Saxo-Tinkoff) en slechts één seizoen voor Vacansoleil-DCM, toe aan een compleet nieuw avontuur, zo vertelt hij aan Cyclism’Actu. Nu wil de inmiddels 32-jarige coureur bij het nieuwe IAM Cycling opnieuw laten zien wat hij in zijn mars heeft.

”Ik denk dat we een sterk team hebben, met name voor de klassiekers”, zo valt Larsson met de deur in huis. Hij heeft er dan ook goede hoop op dat de ProContinentale formatie dit jaar de nodige invitaties voor WorldTour-koersen gaat binnenslepen. ”Dat men ons passeerde voor een Giro-wildcard is jammer, maar ik ben er van overtuigd dat wij dit jaar zullen starten in een grote ronde.”

Met de overstap naar het kleinere IAM Cycling lijkt het erop dat Larsson nog ambities als kopman koestert. ”Ik hoop allereerst een goede eerste seizoenshelft te rijden. Het kopmanschap zou een vanzelfsprekend gevolg daarvan zijn. Ik wil bij deze nieuwe, ambitieuze formatie in ieder geval laten zien waar ik toe in staat ben”, zo spreekt de ervaren coureur zijn doelen uit.

De boomlange Zweed maakte gedurende de jaren vooral furore als tijdrijder, getuige zijn vijf nationale titels in deze discipline. Zijn meest in het oog springende prestatie is echter de zilveren medaille op de Olympische chrono van 2008 in Beijing. Afgelopen jaar won Larsson in het shirt van Vacansoleil-DCM de proloog van Parijs-Nice door de latere eindwinnaar Bradley Wiggins nipt voor te blijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.