Hitec Products, Zeeuws-Vlaams Wielerweekend, Remco Evenepoel
zondag 5 augustus 2018 om 20:00

Hitec Products, Zeeuws-Vlaams Wielerweekend, Remco Evenepoel

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de toekomst van Hitec Products,  Zeeuws-Vlaams Wielerweekend en Remco Evenepoel.

Hitec Products ook in 2019 actief

Hitec Products zal ook volgend seizoen deel uitmaken van het vrouwenpeloton. Dat meldt team manager Karl Lima op Twitter. De Noorse formatie luidde in mei nog de noodklok vanwege financiële problemen.


Zeeuws-Vlaams Wielerweekend werkt aan doorstart

Afgelopen woensdag kondigde de KNWU aan dat het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend terugkeert op de kalender om deel uit te maken van de U23 Road Series. Omroep Zeeland meldt dat het echter gaat om
een andere wedstrijd door een andere organisatie. “Onze wedstrijd gaat Internationaal Beloften Weekend heten, eventueel met een sponsornaam ervoor”, meldt organisator Edwald Martijn. Het Zeeuws-Vlaams wielerweekend, dat tussen 1988 en 2007 georganiseerd werd, werkt ook aan een doorstart. Het wil deel uit gaan maken van de Topcompetitie en wil terugkeren op de oude datum in het tweede weekend van juni. Het is al bijna rond met een nieuwe hoofdsponsor, die zich drie jaar aan de koers wil verbinden,


Remco Evenepoel gaat verder met waar hij gebleven was

De 18-jarige Remco Evenepoel nam na zijn twee Europese titels halverwege juli een korte pauze van drie weken voordat hij dit weekend in Aubel-Thimister-Stavelot zijn rentree in koers maakte. In deze Belgische UCI 2.1-wedstrijd ging de talentvolle Belg verder met waar hij was gebleven: winnen. Na tweede plaatsen in de eerste en in de tweede etappe won Evenepoel vandaag met anderhalve minuut voorsprong de slotetappe. Tevens won hij alle nevenklassementen.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2018 20:02
Iedereen neemt maar aan dat Evenepoel zo ontzettend sterk is, maar misschien is de rest van zijn generatie gewoon heel erg zwak. ;)
5 augustus 2018 20:18
@grobbel,op het EK reed hij gemiddeld 1 km sneller dan de winnaar bij de beloften.
Mag ik dan veronderstellen, dat de volgende lichting bij de beloften ook zwak is?
5 augustus 2018 20:22
De belg Ilan van Wilder was 2e op het EK ITT in een tijd van 30'15". Als van Wilder bij de U23 had gereden, dan was hij daar 6e geworden. Als Evenepoel bij de beloften had gereden, was hij met zijn tijd 2e geworden. Dus, samengevat, de nrs 1 en 2 bij de junioren zouden 2 en 6 geweest zijn bij de beloften. Ze reden immers dezelfde afstand. Dus zo zwak zal die generatie junioren wel niet zijn.
5 augustus 2018 20:30
@Grobbel Hij is uitvoerig getest door Quickstep waar ze er toch meestal boenk op zitten met hun aanwervingen en had een 5 jarig aanbod van Sky. Hij trapt 20 minuten 430 watt bij 61kg en spreekt nog van vermageren. Een Lopez (vergelijkbaar gewicht) trapt 50 minuten 350watt. Welliswaar na 3, 4uur 'koers'.
5 augustus 2018 20:32
https://streamable.com/t5awm
Hier een rapportage van de Belgen over dit rondje en Evenepoel.

Hij is in ieder geval stuitend arrogant, benieuwd hoe zo iemand het gaat volhouden bij de profs als ie niet meer overal met 3 minuten voorsprong kan winnen.
5 augustus 2018 20:35
Ik mag hopen dat de knipoog die ik gebruikte wel is aangekomen, want er wordt toch wat serieuzer op gegaan dan ik had verwacht. :)
5 augustus 2018 20:38
Go Remco!!
5 augustus 2018 21:04
Ikwil remco de wattages zien trappen na twee buiten catogotrue bergen in 180 km en afsluitend de alp dhuez. Na 14 dagen koers in frankrijk.
Ik hou van zelfvertrouwen, en dromen mag. Maar deze jongen rijd 'leuk'in zijn catogorie en bij de profs moet hij nog alles bewijzen. Dan moet je nu niet al gaan riepen dat je in 2021 al mee wil doen in een grote ronde.
Klinkt meer arrogant.
Laat de benen spreken, en zijn mond ff wat minder..
5 augustus 2018 21:11
@FBahamontez,stuitend arrogant?
Omdat hij dromen heeft en daarvoor uitkomt?
Noem je dan Mathieu Van der Poel ook irritant arrogant?
Ik in elk geval noem geen van beiden arrogant,het zijn gewoon gemotiveerde renners,die voor hun dromen alles doen,zoals je dat van kampioenen mag en zelfs moet verwachten.
5 augustus 2018 21:12
@Explorer
Wat een onzin. Waarom moet hij dat nu al niet gaan roepen? Die jongen leeft in een droom en heeft een onwaarschijnlijk grote honger om de beste ter wereld te worden. Totaal niks mis mee, integendeel.

Baas. Eindbaas. Remco Evenepoel.
5 augustus 2018 21:14
Hij rijdt niet leuk maar absurd goed bij de junioren. Dat zegt niet dat hij door blijft groeien uiteraard. 2021 is over drie jaar, dan is hij 21/22 toch? Vrij jong maar niet erg raar om dan je eerste grote ronde te rijden.
Waarom is ambitie hebben arrogant? Arrogant is dat je jezelf beter vind dat andere in zaken waarbij dat niet evident zo is voor anderen.
5 augustus 2018 21:19
Hij kwam mij vooral over als een 'patron', die het maximum eist van zijn ploeggenoten. Op elke helling in de TTT moest hij wachten op zijn team, zij waren dan gefrustreerd, Remco ontploft, maar maakt het dan snel weer goed. En slim genoeg om een medevluchter de overwinning te beloven als hij meewerkt (en dan ook woord houden ook). We zullen zien wat dat geeft in 2021 (dan wil hij er staan).
5 augustus 2018 22:24
Evenepoel is zeker voor zijn leeftijd een vrij arrogant mannetje, die niet kan nalaten te benadrukken hoe goed hij wel niet is, waar de Belgische pers dan juist weer een beeld probeert te schetsen van een zeer bescheiden jongen.

Wel benieuwd wat hij zal gaan presteren als druk en stress ook een rol gaan spelen.
Er ligt een kerkhof vol met te jong opgebrande profs in België die bezweken zijn onder de prestatie druk en hoge verwachtingen bij het publiek.
5 augustus 2018 22:31
Niks met arrogantie maar wel met zelfvertrouwen te maken. Iets wat je nodig hebt als je de allergrootste wil worden.
5 augustus 2018 23:15
Ongekend talent, maar..
- het is maar de vraag hoe hij zich fysiek doorontwikkelt. Het lijstje wereldkampioenen junioren die later ook succesvol waren is maar kort. Het is maw geen garantie.
- het is nog meer de vraag hoe hij zich in een peloton staande houdt met zijn zeer beperkte wielerervaring, met name in het rijden van voorfinales in een peloton. Deze jongen rijdt bijna alleen tijdritten als je het mij vraagt.
5 augustus 2018 23:29
Ik vind het behoorlijk verontrustend dat die Evenepoel nu al langs alle kanten betast en gegrepen wordt. Daar blijft niks van over als dat zo doorgaat.
5 augustus 2018 23:35
@Fast Freddy,

Dit is wel iets anders dan een gevalletje Wereldkampioen junioren.
6 augustus 2018 00:10
@delgado, dromen mag, maar realistisch zijn is een ander vak.
Ik houd persoonlijk niet van dit soort type renners die enorm in de picture willen staan, van alles roepen maar eigenlijk nog steeds in de luiers zitten.
Die jongen mag ambitie uitspreken, maar vanuit mijn oogpunt met wat minder (in jou woorden dan) ambitieus.
De profs zijn wat anders als de junioren.
Doe mij maar Sagan, die laat de benen spreken en niet zn mond op de manier van Remco.
6 augustus 2018 08:22
Remco Evenepoel bestaat niet (like Kelderman). Die jongen wordt al zo de wielerhemel in gedroomd dat je je er ook zorgen over gaat maken.
6 augustus 2018 09:12
@Explorer
Jij bent dus zeer goed op de hoogte van zijn kwaliteiten, dat het niet realistisch is wat hij zegt? Kan je daar wat meer over zeggen? Ben oprecht benieuwd namelijk.

Haha, Remco laat zn benen niet spreken bedoel je? Wat die jongen doet bij de junioren is ongezien. En de media komt toch naar hem toe, waarop hij eerlijk antwoordt op hun vragen.
6 augustus 2018 09:14
Hij zal moeten leren rijden in een profpeloton daar is de concurrentie er wel en zijn de belangen groot
bij de junioren rijd hij vaak alleen en dan kan hij zijn eigen ding doen
( dit werd tijdens Vive Le Velo door Plankcaert al aangekaart )
bij de profs zal hij "wel ,, worden uitgedaagd , en daar kunnen ze hem maken en breken
hoop voor deze jongen dat hij het waarmaakt bij de profs
6 augustus 2018 09:32
Vind hem in dat filmpje toch ook wel wat arrogant overkomen. Ruzie maken met je ploegmaats omdat ze niet kunnen volgen... De jongen heeft veel talent meegekregen maar stap voor stap zou ik zeggen. Hij zou ook zomaar de volgende Porte (op ieder belangrijk moment vallen wegens gebrek aan stuurvaardigheid) ipv de nieuwe Froome/Contador kunnen worden. Van een Devolder zijn trouwens ook verhalen bekend dat hij bij de jeugd telkens een tijdrit voor het peleton reed, om te slagen bij de profs zijn toch echt nog wat andere vaardigheden nodig. Niet dat Devolder niet geslaagd is maar Evenepoel ziet het al allemaal veel groter denk ik.
6 augustus 2018 12:21
@EddyB: ik heb bij de nieuwelingen en de junioren bij Mathieu in de ploeg gereden, die jongen was zelfs bij de jeugd allesbehalve arrogant maar altijd heel eerlijk en nuchter. Ik ken Evenepoel niet persoonlijk, maar in de media komt hij alleszins als uitzonderlijk arrogant over. Volgens mij komt dat overgewaaid uit zijn voetbalverleden; daar is het arrogant zijn of verzuipen. In de koers appreciëren ploegleiders dat niet echt. Ik ben zelf ook al enkele jaren ploegleider bij de jeugd, en wat je ziet is dat de goeie bescheiden renners op termijn vaak sneller aan een profcontract raken en een betere carrière uitbouwen dan diegenen die denken dat ze alles op een schoteltje gepresenteerd gaan krijgen, louter omdat ze het meeste talent hebben. Bovendien maak ik mij bij Evenepoel zorgen om zijn plaatsing: die jongen heeft nooit in een peleton leren rijden. Dat gaat nog problemen geven denk ik.
6 augustus 2018 16:04
Delgado, het zegt niks dat hij 20 min 350watt trapt. Buiten dat ik het hem niet nadoe en het ongeloofelijk knap vind. Het wil niks zeggen over zijn aankomende tijd bij de profs.
Daar trappen 20 man die wattages ook al op jongere leeftijd. Het gekke is dat veel jonge renners zich al richten op wattages, er hangt nog veel meer omheen waar hij zeker afhankelijk van is.
Hij praat al over 2021, en de tour rijden terwijl hij nog geen trap heeft gedaan in het profpeloton!
Ambitie en doorzettingsvermogen oke, maar dat gezwijmel nee dank je.
Leer eerst maar eens een rit te winnen op profniveau, wat hele andere koek is als bij de belofte en junioren.
Dan mag hij praten over zijn ambitie en doelstellingen.
Levefre zal hem goed begeleiden en kort houden, leuke ploeg voor hem.
7 augustus 2018 07:00
Ik denk dat alle mensen rond hem, hijzelf incl, wel weten dat hij stevig wat in peloton moet leren rijden... Jullie komen over alsof jullie hem dat even moeten gaan vertellen?
Dromen en hopen mag...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.