Hoogerland mag Intensive Care verlaten
dinsdag 5 februari 2013 om 22:46

Hoogerland mag Intensive Care verlaten

Johnny Hoogerland

foto: Sirotti

Johnny Hoogerland heeft eerder vanavond de Intensive Care van het ziekenhuis te Villajoyosa verlaten. De onfortuinlijke coureur van Vacansoleil-DCM werd er zondag opgenomen, nadat hij tijdens training was aangereden. Ploegleider Aart Vierhouten verklaart tegenover het ANP echter dat de zwaar aangeslagen Hoogerland naar een gewone afdeling is overgebracht.

”Vrijdag wordt middels een onderzoek duidelijk wanneer Johnny naar huis mag”, aldus Vierhouten. De ploegleider van Vacansoleil-DCM zocht de pechvogel inmiddels op en was duidelijk aangedaan door de toestand waarin zijn pupil verkeert. ”Hij is blauw vanaf zijn schouder tot aan zijn bil. Het is heel triest voor hem.”

Hoogerland weet inmiddels zijn vriendin Gerda, zijn vader en een dierbare vriend aan zijn zijde. Het is zeker niet de eerste keer dat de Zeeuw door toedoen van een voertuig tegen de grond gaat. Tijdens de Tour van 2011 werd hij door een auto van de Franse TV de berm in gereden, terwijl hij in de race was voor etappewinst. Onlangs nog klapte hij in de GP Marseillaise tegen een politiemotor. De schade bleef toen beperkt tot wat schaafwonden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.