Intermarché-Wanty-Gobert gewoon van start in Brabantse Pijl
Jan Bakelants doet woensdag gewoon mee aan de Brabantse Pijl - foto: Cor Vos
dinsdag 12 april 2022 om 19:00

Intermarché-Wanty-Gobert gewoon van start in Brabantse Pijl

Update Intermarché-Wanty-Gobert staat woensdag gewoon aan de start van de Brabantse Pijl. De Belgische formatie leek even te kampen met een personeelstekort, maar er zijn alsnog genoeg renners beschikbaar voor de midweekse klassieker. “Er was nooit twijfel over onze deelname”, laat de ploeg nu weten.

Quinten Hermans en Kobe Goossens zouden aanvankelijk deelnemen aan de Brabantse Pijl, maar Hermans ligt met koorts op bed en Goossens heeft na een vervelende valpartij in de Ronde van het Baskenland last van een hersenschudding en een (vermoedelijke) breuk in de rug. “Dit maakt dat ik momenteel nog vijf renners over heb voor de Brabantse Pijl: Jan Bakelants, Dimitri Claeys, Adrien Petit, Tom Devriendt en Kévin Van Melsen”,vertelde ploegleider Valerio Piva in gesprek met Het Nieuwsblad.

“Maar Van Melsen liet me net weten dat hij zijn hoogzwangere vrouw naar het ziekenhuis heeft gebracht.” Alleen: volgens de UCI-reglementen moet een team met vijf renners aan de start staan van een koers. De ploeg besloot eerder al te passen voor Parijs-Camembert, maar van een forfait voor de Brabantse Pijl is dus geen sprake.

Intermarché-Wanty-Gobert rekent woensdag namelijk op de volgende zes renners: Jan Bakelants, Dimitri Claeys, Tom Devriendt, Adrien Petit, Baptiste Planckaert en Kévin Van Melsen. Die laatste is dus gewoon inzetbaar.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert voor flag-be Brabantse Pijl (13 april)
flag-be Jan Bakelants
flag-be Dimitri Claeys
flag-be Tom Devriendt
flag-be Kévin Van Melsen
flag-fr Adrien Petit
flag-be Baptiste Planckaert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.