Internationale Cyclocross Rucphen richt zich op nieuwe datum in februari

woensdag 23 december 2020 om 22:53
Internationale Cyclocross Rucphen richt zich op nieuwe datum in februari

Ruchphen staat bekend om de carrousel - foto: Orange Pictures

De Internationale Cyclocrosswedstrijd Rucphen zal niet op 17 januari verreden worden. De organisatie meldt in een persbericht dat de wedstrijd is afgelast. Men richt zich nu op 3 februari als nieuwe datum.

Geen uitzondering veldrijders
De organisatie voert als hoofdreden aan dat er voor topsporters in het veldrijden geen uitzonderingssituatie geldt. “Hoewel de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn en ook de aanleg van het parcours al nagenoeg gereed is, maakt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en de daarop gebaseerde Ministeriële regeling het doorgaan van de wedstrijd op die dag onmogelijk”, klinkt het.

De Brabanders hopen alsnog op 3 februari een wedstrijd te kunnen organiseren. Op die dag stond normaal de Ethias Cross in Maldegem op de agenda. Wielerflits hoorde dat de organisatoren van Ethias Cross en Rucphen momenteel praten.  “We hopen alvast dat het tegen die tijd beter gaat met de corona-besmettingen en dat dit ertoe leidt dat de regelingen wat versoepeld worden, zodat de wedstrijd gewoon door kan gaan.”

Hulst gaat wel door
Eerder deze week werd al het NK Veldrijden in Zaltbommel, dat op 10 januari verreden had moeten worden, afgelast. De wereldbekerwedstrijd in Hulst op zondag 3 januari gaat wel door. De organisatie van de Zeeuwse cross geeft aan van alle autoriteiten toestemming te hebben gekregen om de wedstrijd te organiseren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.