Jan Bakelants ging fietsen met Van Aert: “Wout vindt het een belachelijk WK-parcours”
foto: Cor Vos
donderdag 3 augustus 2023 om 12:26

Jan Bakelants ging fietsen met Van Aert: “Wout vindt het een belachelijk WK-parcours”

Wout van Aert zou geen fan zijn van het WK-parcours in Glasgow. Althans, dat is wat oud-renner, en ook vriend van Van Aert, Jan Bakelants vertelt. In de podcast Wielerclub Wattage geeft Bakelants aan dat de kopman van de Belgen desondanks gebrand is op de zege. “Van Aert gelooft er rotsvast in.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

 

 

Bakelants en Van Aert zijn afgelopen weekend een stevige training gaan afwerken in de Ardennen. De twee hadden tijdens die rit onder meer over het WK, zo gaf Bakelants aan. Wat heeft Van Aert allemaal gezegd? “Hij is hier op gebrand. Wout gelooft er rotsvast in, maar hij vindt het een belachelijk parcours. Wout zei dat het goed is dat het hem ligt, maar dat het eigenlijk op niets trekt.”

Van Aert zou het hebben over de grote hoeveelheid bochten in de lus van veertien kilometer. Het aantal bochten ligt namelijk tussen de 45 en 50. Dat in combinatie met de regen die er verwacht wordt, zou een beslissende, en daarnaast ook gevaarlijke, factor kunnen zijn op het aanstaande WK bij de elite mannen.


Luister ook zeker de WielerFlits Podcast. In de aflevering van deze week wordt dit thema, de vele bochten in het parcours in Glasgow, ook uitgebreid besproken door Maxim en Youri.

 

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.