Jasper Philipsen: “Met niet al te veel verwachtingen naar de klassiekers”
foto: Cor Vos
woensdag 13 februari 2019 om 19:17

Jasper Philipsen: “Met niet al te veel verwachtingen naar de klassiekers”

Jasper Philipsen liet zich in de Tour Down Under al meteen opmerken nadat hij deze winter de overstap maakte van Hagens Berman Axeon naar UAE-Team Emirates. In de vijfde etappe boekte hij meteen zijn eerste WorldTour-ritzege, nadat winnaar Caleb Ewan werd teruggezet vanwege onreglementair gedrag. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn het volgende doel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Die wedstrijden zijn allemaal nieuw voor mij”, vertelde Philipsen tegen Sporza, terwijl hij deze week vast de routes verkende. “Ik trek wel niet met al te veel verwachtingen naar de klassiekers. Het is een leerjaar. Als ik hier en daar al eens kan laten zien dat ik iets kan en een finale rijd, dan is dat voor mij al voldoende. Is dat in de Omloop of een andere klassieker, dat is moeilijk om te zeggen.”

Bij zijn ploeg UAE-Team Emirates staan mannen als Alexander Kristoff en Fernando Gaviria hoog in de pikorde voor het klassieke werk. Daardoor kan Philipsen in hun schaduw en in betrekkelijke rust deze koersen beproeven. “Het zou mooi zijn als ik na de klassiekers het gevoel heb dat ik hier in de toekomst kan meedoen voor de overwinning. Ik ben jong en heb veel ambitie. Ik wil zo hoog mogelijk mikken in de toekomst. En de toekomst moet uitwijzen waar ik zal stranden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.