Jasper Philipsen: “Met niet al te veel verwachtingen naar de klassiekers”

woensdag 13 februari 2019 om 19:17
Jasper Philipsen: “Met niet al te veel verwachtingen naar de klassiekers”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen liet zich in de Tour Down Under al meteen opmerken nadat hij deze winter de overstap maakte van Hagens Berman Axeon naar UAE-Team Emirates. In de vijfde etappe boekte hij meteen zijn eerste WorldTour-ritzege, nadat winnaar Caleb Ewan werd teruggezet vanwege onreglementair gedrag. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn het volgende doel.

“Die wedstrijden zijn allemaal nieuw voor mij”, vertelde Philipsen tegen Sporza, terwijl hij deze week vast de routes verkende. “Ik trek wel niet met al te veel verwachtingen naar de klassiekers. Het is een leerjaar. Als ik hier en daar al eens kan laten zien dat ik iets kan en een finale rijd, dan is dat voor mij al voldoende. Is dat in de Omloop of een andere klassieker, dat is moeilijk om te zeggen.”

Bij zijn ploeg UAE-Team Emirates staan mannen als Alexander Kristoff en Fernando Gaviria hoog in de pikorde voor het klassieke werk. Daardoor kan Philipsen in hun schaduw en in betrekkelijke rust deze koersen beproeven. “Het zou mooi zijn als ik na de klassiekers het gevoel heb dat ik hier in de toekomst kan meedoen voor de overwinning. Ik ben jong en heb veel ambitie. Ik wil zo hoog mogelijk mikken in de toekomst. En de toekomst moet uitwijzen waar ik zal stranden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.