‘Jenthe Biermans verlaat Israel-Premier Tech en trekt naar Arkéa-Samsic’
foto: Cor Vos
donderdag 6 oktober 2022 om 10:01

‘Jenthe Biermans verlaat Israel-Premier Tech en trekt naar Arkéa-Samsic’

Jenthe Biermans zal volgens Het Laatste Nieuws volgend jaar uitkomen voor Arkéa-Samisc. De 26-jarige klassiekerspecialist kwam de voorbije drie seizoenen uit voor Israel-Premier Tech, maar lijkt zich dus op te maken voor een nieuw avontuur.

Biermans begon zijn profcarrière in 2017 bij Katusha-Alpecin en komt sinds 2019 uit voor Israel-Premier Tech. Bij deze laatste ploeg is hij een belangrijke pion in de klassiekerkern rond zijn landgenoot Sep Vanmarcke, maar de zeker niet trage Biermans wist door de jaren heen ook de nodige ereplaatsen te verzamelen.

Zo werd hij dit jaar nog vijfde in de Tour of Leuven, zesde in de Famenne Ardenne Classic, zevende in La Polynormande en de Maryland Cycling Classic, achtste in de Vuelta a Castilla y Leon en elfde in het Circuit Franco-Belge en de Egmont Cycling Race.

Zijn huidige ploeg Israel-Premier Tech stevent af op degradatie uit de WorldTour, maar dit heeft geen consequenties voor Biermans, aangezien hij zal verkassen naar Arkéa-Samsic. Aangezien kopman Nairo Quintana er vertrekt, was er voldoende budget om Biermans aan te trekken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2022 12:06
Goede transfer, maar Arkea zal toch nog één of andere topper moeten kunnen binnenhalen als ze geen mal figuur willen slaan in de WT. Want als je met het geld van Quintana enkel gaat investeren in de Biermansen van de wereld ga je wel sterk worden in de breedte, maar winnen (buiten Frankrijk) wordt dan toch moeilijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.