Kaden Groves pakt eerste overwinning van 2023: “Het was een lastig seizoen tot nu toe”
foto: Cor Vos
donderdag 23 maart 2023 om 17:42

Kaden Groves pakt eerste overwinning van 2023: “Het was een lastig seizoen tot nu toe”

De kop is er dit seizoen af voor Kaden Groves. De rappe Australiër wist in de vierde etappe zijn eerste overwinning te behalen in het shirt van Alpecin-Deceuninck door zich de snelste te tonen van het peloton in Sabadell, nadat zijn ploeg de hele dag op kop had gereden. “Deze overwinning is voor hen”, zei hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Tot nu toe was het geen gemakkelijk seizoen. Dit voelt heel goed na al het harde werk van het team”, aldus Groves, die vorig jaar overkwam van Jayco-AlUla en toen nog goed was voor drie overwinningen, waaronder een etappe in de Vuelta a España.

Thuiswedstrijd
Op de licht oplopende finishstrook bleek Groves echter ongenaakbaar. “Het was geen technische sprint. Het was veel rechtdoor en weinig bochten. Het was een lastige rit dus er konden maar een paar mannen winnen. We hadden de hele dag de wind op kop, maar in de stad was het beschut en ging het tempo de omhoog”, aldus de 24-jarige coureur. “Ik wist dat ik goed moest timen. Ik liet Coquard de sprint aangaan om er overheen te komen.”

Voor Groves is het al de tweede overwinning in Catalonië, nadat hij vorig jaar ook al een rit wist te winnen. “Of deze koers geluk brengt? Misschien wel. Ik woon hier niet ver vandaan en rij hier graag. Ik ben heel blij om hier weer terug te zijn en te kunnen winnen”, besloot de sprinter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.