Kelderman: “Zat helaas ingesloten toen Sagan demarreerde”
Foto: Sirotti
dinsdag 14 juni 2016 om 10:54

Kelderman: “Zat helaas ingesloten toen Sagan demarreerde”

Wilco Kelderman sloop gisteren de top tien van het klassement in de Ronde van Zwitserland binnen. De renner van LottoNL-Jumbo was na afloop van de etappe tevreden, maar had toch het idee dat er misschien meer in had gezeten. “Nadat Albasini wegsprong, was de controle een beetje weg. Op het laatste klimmetje ging Sagan aan, maar zat ik helaas ingesloten”, zegt hij op de ploegsite.

Dat was ploegleider Jan Boven ook opgevallen. “We konden Wilco goed van voren afzetten. Helaas zat hij ingesloten toen Sagan ging, maar hij kwam toch als tweede of derde over de laatste klim. Wilco heeft zich de laatste kilometers relatief rustig kunnen houden omdat er ploegen waren met grotere belangen.”

Uiteindelijk sloot Kelderman de etappe af op de vijftiende plaats, drie seconden achter ritwinnaar Peter Sagan. In het klassement klimt de Nederlander van plaats elf naar zeven. Met de bergetappes in aantocht, is het vertrouwen in ieder geval aanwezig. “Het is altijd moeilijk te zeggen hoe het precies voelt, maar dit ging wel erg lekker”, concludeerde hij na de etappe van maandag.

RIDE Magazine
80 Reacties
Sorteer op:
14 juni 2016 12:22
@ddb
Ja, maar dat is niet dankzij het consequent presteren van de ploeg. Dat weet jij ook. Die punten hebben ze eigenlijk alleen van Vanmarcke en Kruijswijk, en die hebben het in hun eentje moeten doen. Groenewegen is natuurlijk super bezig, maar nog niet in WT wedstrijden, al zal dat zeker komen. De ardennen en de kleinere WT waren om te janken op een enkele sterke etappe na.
14 juni 2016 12:25
@Bizziecle
Haha, je noemt Kruijswijk niet eens xD Maar goed, in jouw lijstje zit een bergtrui waar je niks aan hebt, top 10 plaatsen van Hofland waar je niets aan hebt, een leiderstrui waar je uiteindelijk niks aan hebt, en dan blijft er behalve Vanmarcke en Kruijswijk weinig over op WT niveau. Ik zeg ook niet dat ze slecht hebben gepresteerd, maar ik denk dat ze in vele wedstrijden zelf ook meer hadden verwacht.
14 juni 2016 12:29
@ Raketvuist

Klopt als een bus. VanMarcke is dan ook kopman voor de voorjaarsklassiekers en Kruijswijk voor de Giro. De rest mag het vanaf nu laten zien..
14 juni 2016 12:31
Wauwauw, gedragen leiderstruien die daarna weer afgestaan zijn. Buiten die leiderstrui van Kruijswijk deed geen enkele ertoe hoor. Wat heb je aan de gele trui in het Baskenland als je daarna weer die trui met speels gemak af geeft?

We mogen allemaal best realistisch blijven en niet alles goed praten hè jongens.

Kelderman had beter van voren kunnen zitten. Aan de andere kant heeft hij geen tijd verloren op de andere klassementsmannen, dus is het prima voor hem. Moet bergop gewoon beter geplaatst zitten dan normaal en eens demarreren. Je kunt beter aanvallend rijden en zesde worden dan verdedigend rijden en vierde worden. Hou je een beter gevoel aan over dunkt me.
14 juni 2016 12:31
@ Raketvuist

Zé hebben ook niet het budget om winnaars te kopen. Meer dan een paar ere plaatsen in wat rondjes en misschien ergens een sprint zege van Groenewegen zal ik niet verwachten.
14 juni 2016 12:37
@Raketvuist. Kruiswijk en Groenewegen werden al genoemd door Limburgia.Die prestaties zijn zelfs boven verwachting. En ja waarom zou ik die bergtrui van Tjallingi noemen?
14 juni 2016 12:40
Ik vind eigenlijk dat Kelderman dit jaar door moet gaan breken als klassementsrenner. Niemand zit te wachten op weer een klassementsrenner die top 10 rijdt. We willen hem zien strijden om het podium of minimaal top 5 in grote rondes en af en toe uitschieters in kleine rondes. Afgelopen 2 jaar is het net niet goed genoeg geweest en soms ronduit belabberd. 1ste jaar was het verbazingwekkend goed binnenkomen maar daarna is er toch de klad in gekomen terwijl hij duidelijk wel over de kwaliteiten beschikt. Tijdritten kan hij top 10 rijden en zelfs winnen, klimmen soms echt met de beste mee omhoog. Hij moet duidelijk erachter komen wat goed werkt voor hem om constanter te worden. Hoop dat hij het lek boven heeft.
14 juni 2016 12:48
Als hij niet ingesloten zat had hij ook niet mee gekund, dus leuk excuus
14 juni 2016 12:49
Man man man. De klimritten zijn nog niet begonnen, of Kelderman bakt er alweer niks van. Wat is nu precies het probleem? Ok hij reedt vorig jaar een shitjaar, het jaar ervoor dacht heel Wielerflits de nieuwe tourwinnaar te hebben gevonden.

Laten we het reeel houden, als Kelderman hier voor top 5 en in de tour voor top10 mee kan doen en zich daarnaast in een aantal ritten waar het er om gaat van voren laat zien doet hij het prima. Mn gevoel zegt dat hij dat misschien nog wel gaat flikken. Maar de meesten hier vinden dat alsnog een grote faal, hij zou immers Quintana en Contador bergop gewoon uit het wiel moeten fietsen anders is het geen klassementsman.

Het probleem van jongens als Gesink en Kelderman is daarnaast ook gewoon dat ze vanwege hun matige ploeg, het in de tour moeten laten zien terwijl ze in de Giro of Vuelta om etappes en/of top 5 mee zouden moeten kunnen doen.
14 juni 2016 12:50
@ddb
De giro en de kasseikoersen zijn niet de enige wedstrijden waarin TLJ heeft willen presteren. En hoe bedoel je ereplaatsen? Ereplaats als in een goeie etappeuitslag of als in een goed klassement? Want TLJ faalt consequent in het rijden van een klassement in de kleinere rondes.

@Bizziecle
Inderdaad, waarom zou je die noemen? Hij heeft een trui van een troostprijs een paar dagen gedragen. Natuurlijk mooi voor Tjalingii persoonlijk, maar als je dat als ploeg als één van de beste prestaties van dit jaar moet bestempelen, is er wel iets mis natuurlijk.
14 juni 2016 12:55
Ach je ziet vaak zat bij talenten dat ze één of twee 'slechte' jaren hebben om er vervolgens weer door te komen, Alexander. Daarnaast zijn er genoeg laatbloeiers. Maar goed laten we hopen dat Kelderman straks doorbreekt :)
14 juni 2016 12:56
Zure mensjes.....
14 juni 2016 12:59
Ik zat ingesloten......, tussen haakjes hoor ik dan altijd 'anders had ik meegezeten'..
At the end of your excuses you will find your results..
14 juni 2016 13:01
Viel me gisteren ook op dat hij vrij ver zat, en in het volgende shot helemaal voorin de groep, maar toen was Sagan hem al gepeerd. Hij heeft dus wel goede benen.

Waarom ontaardt elk bericht over een LottoNL-renner in een oeverloze discussie over wanprestaties? Ik zou als Hofstede ook lekker naar Giant gaan, nooit gezeik en je valt alleen op als je het goed doet.
14 juni 2016 13:21
Er zijn natuurlijk ook andere redenen om voor Giant te kiezen. Kun je je dat voorstellen?
14 juni 2016 13:21
@ raketvuist

Ik bedoelde in het klassement. Uiteindelijk zullen ze wel weer 4e worden in Zwitserland 9e in de Tour 8e in Polen en 4e in de Enecotoer. Wat gewoon prima is, gezien de renners die ze hebben.
14 juni 2016 13:22
@tendam +1000
De zurigheid druipt weer van dit topic af.
14 juni 2016 13:27
Ik zat thuis op de bank anders ...... .
14 juni 2016 13:30
@RaketVuist
De punten die TLJ heeft is te danken aan 2 renners ja(voornamelijk). Hoe denk je dat Tinkoff aan hun punten zijn gekomen? Ja precies, ook twee renners. Wel buitencategorie, dat wel.
14 juni 2016 13:40
Sowieso mist Raketvuist het punt van discussie.Ik zal het uitleggen voor hem. De verwachting,de discussie ging over verwachtingen nl, was dat Tjallingi voor de bergtrui zou gaan. Hij flikt toch ook maar. Kelderman ging zonder verwachtingen naar Baskenland,wel een dag leiderstrui en toch 10 e in AK. Nu Kelderman Sagan niet kan volgen is jammer HELAAS.Blijkbaar heb ik nu een virus.
14 juni 2016 13:44
@Spinergy, ingesloten raken kan je natuurlijk gebeuren, kijk naar Froome en Porte in de laatste etappe van de Dauphine. Je weet niet of Kelderman had mee gekund anders, feit is wel dat hij daarna goed van voren zat, dus over de vorm is verder niks negatiefs te melden. Toch knap dat het hier een heel aantal wel lukt.
14 juni 2016 13:48
Kelderman maakt mijns inziens een goede kans op het podium te eindigen. Men noemt mij vaak 'realist tot in de kist', dus niks hoge verwachtingen!
14 juni 2016 13:57
Ik hoop vooral dat Kelderman weer wat stappen gaat maken. Eerst in de context van dit seizoen, vervolgens zoals 1.5 jr terug.
14 juni 2016 13:59
Daar vind ik niks mis mee Assen en persoonlijk ben ik ook teleurgesteld als Wilco hier geen top 5 rijdt , maar om nu gelijk een hele wielerploeg daar op af te branden.....
14 juni 2016 14:01
@klootje kriekeljon
Dat kan ik me ook voorstellen, maar voor het soort renner als Hofstede ontlopen de ploegen elkaar niet veel. LottoNL heeft wellicht een streepje voor, meer ervaring en meer succes met klimmers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.