Kelderman: “Zat helaas ingesloten toen Sagan demarreerde”
Foto: Sirotti
dinsdag 14 juni 2016 om 10:54

Kelderman: “Zat helaas ingesloten toen Sagan demarreerde”

Wilco Kelderman sloop gisteren de top tien van het klassement in de Ronde van Zwitserland binnen. De renner van LottoNL-Jumbo was na afloop van de etappe tevreden, maar had toch het idee dat er misschien meer in had gezeten. “Nadat Albasini wegsprong, was de controle een beetje weg. Op het laatste klimmetje ging Sagan aan, maar zat ik helaas ingesloten”, zegt hij op de ploegsite.

Dat was ploegleider Jan Boven ook opgevallen. “We konden Wilco goed van voren afzetten. Helaas zat hij ingesloten toen Sagan ging, maar hij kwam toch als tweede of derde over de laatste klim. Wilco heeft zich de laatste kilometers relatief rustig kunnen houden omdat er ploegen waren met grotere belangen.”

Uiteindelijk sloot Kelderman de etappe af op de vijftiende plaats, drie seconden achter ritwinnaar Peter Sagan. In het klassement klimt de Nederlander van plaats elf naar zeven. Met de bergetappes in aantocht, is het vertrouwen in ieder geval aanwezig. “Het is altijd moeilijk te zeggen hoe het precies voelt, maar dit ging wel erg lekker”, concludeerde hij na de etappe van maandag.

RIDE Magazine
80 Reacties
Sorteer op:
14 juni 2016 14:08
@Bizziecle --> inderdaad, TLJ afbranden niet direct relevant, lijkt me.
14 juni 2016 14:15
@Bizziecle
Och, zal meneer Bizziecle het mij wel even uitleggen? Doe toch niet zo pretentieus man, nergens voor nodig. Kelderman pakte de leiderstrui in het Baskenland. Dan laat je toch zien dat je goed bent? Dat schept vervolgens ook verwachtingen. Dat is sport. Dat hij die toen niet waar maakte was best teleurstellend. Hij werd een paar jaar geleden 7e in de giro. Hij is een paar jaar ouder nu, en lijkt zich niet te verbeteren. Sterker nog, hij lijkt minder dan toen. Wij hadden met zijn allen verwachtingen van hem na zijn sterke beginjaren, en die heeft hij vooralsnog niet echt waargemaakt. Het is makkelijk om te zeggen dat onze verwachtingen te hoog waren, maar ja, die verwachtingen waren wel ergens op gebaseerd.
14 juni 2016 14:29
Nog een keer speciaal voor jou Raketvuist . Hoe hoog zijn je verwachtingen als je denkt dat Wilco zomaar ff Sagan kan volgen en dan ook nog daar een hele wielerploeg afzeikt
14 juni 2016 14:41
@Bizziecle, ik verwacht niet dat Kelderman een hele wielerploeg afzeikt, als hij daar überhaupt nog lucht genoeg voor heeft na het volgen van Sagan ;)
14 juni 2016 14:44
@Bizziecle
Waar lees jij nou weer dat ik had verwacht dat Kelderman achter Sagan aan ging rijden?? En waar lees jij dat ik de hele wielerploeg afzeik? Ik zeg alleen dat de ploeg in veel WT wedstrijden te kort is gekomen dit seizoen, en dat dat voor een ploeg met meerdere ronderenners ondermaats is. En dat ze in wedstrijden als de giro en de kasseikoersen wel goed voor de dag zijn gekomen. Als je wat ik zeg al afzeiken vindt, dan moet je voor de lol eens in een paar andere TLJ topics gaan bladeren. En reageer de volgende keer even op dingen die ik WEL gezegd heb. Dankje.
14 juni 2016 14:45
Quote:
Kelderman heeft net zoals de hele LTJ ploeg , op Kruiswijk en Groenewegen na , last
van het Helaas virus.


Haha! Ja, want bij Kruijswijk was er geen "helaas" gevoel..? Of probeerde je een sneer uit te delen aan de ploeg, maar moest je je indekken omdat er eigenlijk gewoon best goed gepresteerd wordt?
14 juni 2016 14:48
Nee Raketvuist ik kan me zelfs grotendeels vinden in jouw verhaal maar mijn reactie was op de post van Limburgia, ik geloof niet dat je dat opgepikt
14 juni 2016 14:49
Hebt zie hierboven de quote van LL
14 juni 2016 14:49
Ja, je moet iets verzinnen. Gelukkig voor hem kon niemand Sagan volgen gisteren en was het ook geen etappe voor de klassementsrenners om grote verschillen te maken.
Beter dat hij straks in de bergetappes van voren rijd.
14 juni 2016 14:52
@Bizziecle
Er staat toch echt ''speciaal voor jou RaketVuist''. Ik geloof dat ik dat ben.
14 juni 2016 14:56
Quote:
robotour - 14 juni 2016 om 14:49
  
Ja, je moet iets verzinnen.


Grappig, dat denk ik nou over bepaalde reacties die ik hier lees. En trouwens ook gisteren, of eergisteren. Of onder elk topic waar LottoNL mee te maken heeft. Of niet eens mee te maken heeft, maar toch bij betrokken moet worden door sommige lieden.
14 juni 2016 14:58
Mijn verhaal ging niet over verwachtingen van de LTJ ploeg maar over
die smoesjes die er telkens de wereld in gestuurd worden door de ploeg
als het weer eens niet loopt zoals gedacht .
14 juni 2016 15:31
Alleen van TLJ worden telkens de delen uit de korte wedstrijdverslagen op Wielerflits geplaatst. Vele opmerkingen kun je lezen als verklaringen en analyse... of zo je wilt: als smoesjes.
Dus tip voor degenen die graag tegenwicht bieden aan de doorgaande kritiek op TLJ: houdt websites van andere ploegen in de gaten en plaats hier regelmatig hun 'smoesjes'. Wellicht heeft dat een nuancerende werking.
14 juni 2016 15:34
@LL
Dat mogen die ''lieden'' toch helemaal zelf weten? Volgens mij zijn we hier allemaal vrij om onze mening te geven, ongeacht onder welk topic. En als het nou echt zo'n probleem is, dan doet de redactie er wel iets aan, maar dat zie ik ook niet gebeuren. Dus wat is het probleem? Dat jij het vervelend vindt, prima, maar je hoeft het niet te lezen en er ook niet op te reageren.
14 juni 2016 15:41
Quote:
Dus wat is het probleem?


Quote:
als het nou echt zo’n probleem is, dan doet de redactie er wel iets aan, maar dat zie ik ook niet gebeuren.
Hier beantwoord je perfect je vraag van hierboven. Dat is helaas niet te doen voor de redactie.
14 juni 2016 15:54
De redactie forceert juist deze gang van zaken door elke halve flopscheet van LTJ als afzonderlijk 'nieuwsartikel' te plaatsen.

Misschien is het beter om reacties een dag nadien te bundelen (zoek maar wat op twitter etc) als 'reacties 2e etappe TDS' waarin naast alle NLllers ook wat aardige reacties alom worden meegenomen, lijkt me veeeeeeeeel beter.
14 juni 2016 15:57
AndriesW; exact. Ik kan me een rit in de Ruta del Sol herinneren waar SKY met zijn kopman en meesterknecht op achterstand binnen kwam, terwijl die kopman net in goede vorm stak. Het verslag op hun site was echter ontzettend positief. Tevreden in het kwadraat.
14 juni 2016 15:58
200 % akkoord met Romans Vainsteins!
14 juni 2016 15:59
Precies zoals cyclingquotes doet dus.
14 juni 2016 16:00
Cyclingquotes doet het vaak op die manier. Geeft zeker een beter beeld. De click bait factor voor wielerflits zal echter aanzienlijk minder zijn.
14 juni 2016 16:06
Quote:
Volgens mij zijn we hier allemaal vrij om onze mening te geven, ongeacht onder welk topic.

Helaas wel, maar ik kan niet wachten op de dag dat er een ignore knop komt.

@RV, oneens. Zolang iedereen een beetje normaal reageert is er niet zoveel aan de hand hoor.
14 juni 2016 16:16
@AndriesW
Het artikel en mijn opinie gaat over renner (s ) van TLJ en
niet over wat over websides van andere ploegen gaat .
14 juni 2016 16:20
Klopt RV.

WF wil het gezellig houden maar speelt wel regelmatig in op de licht ontvlambare onderwerpen met 'gezochte' artikelen. Can't have it both ways.

Op zich positief, inhaken op wat er speelt in je community. Maar vaak ook olie op het vuur.
14 juni 2016 16:23
@KK en RV
Volgens mij willen de meeste flitsers veel info over TLJ. TLJ leeft gewoon op deze site. Logisch dat WF erop inspeelt. Niet voor niets rijdt TJL in de kleuren van WF rond.
14 juni 2016 16:32
PF, zoals ik zeg.. dat is op zich ook positief, maar je kunt er ook in doorschieten. En dat gebeurt wel eens. Volgens mij is het vooral over-ijverigheid van redacteuren die heel erg hun best doen, verder niets.
Net zoals bijv. sommige voorbeschouwingen met wel taggenevijftig favorieten die belicht worden. Je kunt overdrijven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.