Kevin De Weert geen verdachte in dopingzaak
dinsdag 3 maart 2015 om 14:53

Kevin De Weert geen verdachte in dopingzaak

Kevin De Weert is geen verdachte in het dopingproces rond dokter Chris Mertens. Begin vorig jaar heeft de Belgische wielrenner op vrijwillige basis meegewerkt aan DNA-onderzoek, waaruit geen match is gebleken. Hij zal dan ook gewoon van start gaan in Tirreno-Adriatico volgende week dinsdag.

De Weert geeft aan dat hij in 2012 kort patiënt was Mertens, omdat deze dokter dicht in de buurt woonde. “Op het moment dat bleek dat er een onderzoek gestart werd heb ik direct een andere huisarts gezocht”, aldus de 32-jarige renner in het persverklaring van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

Eind 2013 kreeg de coureur een brief van het gerecht of hij DNA wilde afstaan, dit heeft hij begin 2014 gedaan. “Ik hoef mij niet te verantwoorden bij het gerecht of mijn sportbond, want ik ben niet opgeroepen.”

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2015 14:54
Goed nieuws!!
3 maart 2015 14:55
Maar van wie is dan de uitspraak dat hij geen verdachte is? Van hemzelf?
3 maart 2015 15:01
In de verklaring van LottoNl-Jumbo staat:

"Begin januari 2014 heeft De Weert vrijwillig meegewerkt aan het DNA-onderzoek, waar geen match gevonden werd."

Dan heeft men blijkbaar dus geen enkele link met hem kunnen leggen naar aanleiding van het gevonden materiaal bij die dokter. Dat zegt dan niet dat je niets gedaan hebt (maar laten we nou eens van het positieve uitgaan, je staat tenslotte niet zomaar DNA af) maar je bent geen verdachte meer, net zo min als jij en ik dat zijn.
3 maart 2015 15:04
@xistnc Yep, hij heeft het zelf bekendgemaakt dat die geen verdachte is.

Btw: Wellens stopt ermee (nav de Mertens-ozon-affaire?)
3 maart 2015 15:07
@ redactie:
nu vraag ik op mijn beurt om een mooie foto van Kevin in het tricot van zijn huidige werkgever. ;)
3 maart 2015 15:18
Gelukkig! Ik ben altijd in hem blijven geloven ondanks de beschuldigingen. Hij heeft me niet teleurgesteld.
3 maart 2015 15:25
Evenals Pieter Ghyllebert trouwens.
3 maart 2015 15:25
@achtpuntzes

Ja nu doen ze het weer fout ;)
3 maart 2015 15:25
Ja...op die manier krijg je de kranten ook alle dagen vol...
3 maart 2015 15:34
En nu wel een foto met het tricootje van OPQS? ;)

Dat DNA-verhaal blijf ik vreemd vinden. Hoeveel materiaal is er toen in beslag genomen waar DNA van getest kon worden en over welke periode was dat materiaal? Een arts bewaard toch geen dagen gebruikte infusen en naalden?
3 maart 2015 15:35
Alleen het DNA onderzoek als bewijs?
Hij is toen niet zomaar opgeroepen om DNA af te staan....
3 maart 2015 15:35
Quote:
nu vraag ik op mijn beurt om een mooie foto van Kevin in het tricot van zijn huidige werkgever.


Dus verdachten willen we zien in een Quickstep-tenue en zij die zijn vrijgesproken in een Lotto-Jumbo shirt. Lekker stigmatiserend weer broeder :D
3 maart 2015 15:42
@ Wim:
als je de reacties in het eerste topic zou lezen, zou je weten dat ik het niet ben die stigmatiserend was. ik vond het vragen om een foto van Kevin in zijn Omega-tricotje zelfs kleinzielig.

mijn reactie in dit topic was dan ook sarcastisch bedoeld. :)
3 maart 2015 15:46
Quote:
Hij is toen niet zomaar opgeroepen om DNA af te staan….

Hij is opgeroepen omdat hij patiënt was daar. Tegen degene die vervolgens ook in een dopingzaak verwikkeld zijn geraakt (voorlopig van de wegrenners enkel Van Avermaet) hebben ze blijkbaar belastende gegevens gevonden in de documenten van die dokter (in combinatie met verklaringen van de verdachten zelf). Het DNA materiaal is volgens mij in geen enkel geval reden geweest tot het starten van een dopingzaak. Niet zo gek ook, want waarom zou die dokter gebruikte infusen bewaren?
3 maart 2015 15:46
en ze veranderen de foto nog ook. :D

@ redactie:
worden jullie soms niet een beetje moe van ons? ;)
3 maart 2015 15:48
Tjonge, had hij zomaar per ongeluk een verdachte dopingarts als huisarts. Als wielrenner moet je toch wel heel oplettend zijn.. Gelukkig is hij nét op tijd geswitched.
3 maart 2015 15:48
8.6 de 'broeder' in mijn post verraadde sarcasme :D
3 maart 2015 15:51
@8.6
Het is echt grappig!

Renners zijn ook niet per definitie onschuldig als er GEEN DNA-match is. Die arts zal geen jaren al zijn naalden en infusen bewaard hebben..
3 maart 2015 15:59
@ wim:

ach, dat had ik kunnen verwachten van een solist. :)
3 maart 2015 16:12
Je zult maar wielrenner zijn... je woont ergens, zoekt een huisarts, vraagt aan al je collega's welke huisarts ze hebben... en zoekt een ander.

Vervolgens stel je die arts verplicht om de gehele dag met een camerabril alles wat hij doet op te namen zodat je kunt bewijzen dat je de arts niet op andere momenten hebt bezocht dan je hebt aangegeven (dit werkt natuurlijk alleen als de rechts onderin meelopende klok niet te langzaam loopt).

Jij zelf neemt vol continu al je verplaatsingen op met een GPS tracker die vastgemaakt zit aan je enkel en slaat deze informatie op (waarbij je wel desgewenst data moet splitsen ten behoeve van Strava). Als je met de kinderen naar de huisarts gaat ga je op een vooraf gemarkeerde plek staan zodat je altijd in het blikveld van de camera van de arts staat (misschien een extra camera nodig in het kantoor van die arts).

Maar nog steeds is het gevaar niet geweken, na een koers waarin je goed hebt gepresteerd zorg je voor een matig resultaat in de volgende koers om niet te veel op te vallen. Je houdt continu je gemiddelde prestaties van de vorige jaren in de gaten (op procyclingstats en cqranking) en zorgt ervoor dat je geen signifikante uitschieters hebt en eventueel verdacht kunt zijn.

Omdat de verdachtmakingen je nog steeds raken besluit je om alle wielersites met bijbehorende fora te blokkeren en te laten monitoren door een advocaat die bij elke verdachtmaking een aanklacht wegens smaad indient.

Leuk vak dat profwielrenner...
3 maart 2015 16:16
@ EdEnd:
leuke reactie, ik zou hem in het topic 'zelfgeschreven columns' op het forum zetten. :)
3 maart 2015 16:24
Echt grappig, deze ontkenning is precies evenveel waard als die van van Avermaet.

Wat mij betreft lopen ze allebei al zaten ze tot de nok vol babyozon.

Die tricotkwestie vind ik echter wel belangrijk. Gewoon de kop uitsnijden hoeft niet zo lastig te zijn, en hiermee doel ik eerder op die krantenfoto dan deze site,
3 maart 2015 16:30
@8.6 Dank voor de reactie... ik ken dat topic niet, misschien bestaat het niet eens... maar belangrijker is dat we met zijn allen niet maar blijven hangen in het verdacht maken van renners zonder dat daar gerede aanleiding voor is. Zo zonde voor de sport!
3 maart 2015 16:30
@ RV:
is dat zo? van Avermaet moet zich verantwoorden en de Weert niet.
verder is je suggestie van een foto uitsnijden en alleen het hoofd plaatsen wel een originele. ik zou dan wel nog een balkje over de ogen plaatsen en spreken over Greg van A en Kevin de W, enzovoorts.
3 maart 2015 16:31
@ EdEnd:
op het vorige forum was er het topic 'zelfgeschreven columns', waar ik weet niet of iemand die gekopieerd heeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.