Klimmer O’Connor derde in ‘klassieker’ in de Tour: “Mooi om me weer normaal te voelen”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juli 2023 om 17:33

Klimmer O’Connor derde in ‘klassieker’ in de Tour: “Mooi om me weer normaal te voelen”

Het lukte Ben O’Connor deze Tour de France niet om een klassement te rijden, maar de Australiër trok wel meermaals ten strijde. Zo ook vandaag. Het leidde tot een derde plaats in de daguitslag, achter Kasper Asgreen en winnaar Matej Mohoric. “Het was eigenlijk niet de bedoeling om mee te zitten met de kopgroep”, zei O’Connor na afloop tegen Eurosport.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zou relaxen en het rustig aan doen, maar het was een soort eendaagse klassieker”, vervolgt de renner van AG2R Citroën. “Net na de bonificatiesprint greep ik mijn kans om mee over te steken naar de kopgroep. In de finale wist ik dat ik eigenlijk onmogelijk kon winnen, met Matej en Kasper. Het zijn twee van de sterkste rouleurs van het peloton. Ik denk niet dat ik iets anders had kunnen doen.”

O’Connor heeft veerkracht getoond nadat hij wegviel uit het klassement, maar dat was niet gemakkelijk. “Zo lijkt het misschien van buiten, maar het was zwaar”, zegt hij. “Je komt met grote verwachtingen naar de Tour, maar ik was nergens in de eerste twee weken, behalve in de rit naar Issoire (O’Connor werd daar ook derde, red.). Het is mooi om me de laatste paar dagen weer normaal te voelen. Voor mezelf blijf ik wel met de vraag zitten wat er is gebeurd in de eerste twee weken. Maar ik kan in ieder geval blij zijn dat ik aan het einde van de Tour weer kan presteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.