Knieklachten hinderen Lennert Van Eetvelt nog altijd: geen rentree in Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 13:24

Knieklachten hinderen Lennert Van Eetvelt nog altijd: geen rentree in Ronde van Zwitserland

Lennert Van Eetvelt zal voorlopig nog niet terugkeren in koers. Eerder werd de Ronde van Zwitserland (9-16 juni) genoemd als datum voor zijn rentree, maar die wedstrijd komt nog te vroeg voor het talent van Lotto Dstny. Hij kwam al sinds Strade Bianche niet meer in actie vanwege knieproblemen.

“Het gaat beter met Lennert, maar zijn oorspronkelijk geplande terugkeer in de Ronde van Zwitserland komt te vroeg”, zegt Kurt Van de Wouwer, sportief manager bij Lotto Dstny, in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het knieprobleem moet volledig verholpen zijn vooraleer we hem in competitie laten terugkeren. We mikken nu eerder op bijvoorbeeld de Sibiu Tour (6 tot 9 juli, red.) waar hij vorig jaar een etappe won.”

Van Eetvelt begon voortvarend aan 2024. Hij won in januari al op Mallorca, was in februari de beste in de UAE Tour en werd begin maart ook nog elfde in Strade Bianche. Daarna kreeg echter last van zijn knie, waardoor hij al af moest zeggen voor de Ronde van Catalonië. Vervolgens bleken ook de Ardennenklassiekers te vroeg te komen. Hij moest noodgedwongen afzeggen voor de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Na een operatie werd ook de Ronde van Hongarije van zijn programma geschrapt. Nu volgt de Ronde van Zwitserland.

Florian Vermeersch op hoogtestage
Van de Wouwer gaf ook nog een update over Florian Vermeersch, die in februari zijn linkerdijbeen brak. “Zijn herstel verloopt vlot, in die mate dat hij momenteel op hoogtestage is in de Sierra Nevada. Een terugkeer in augustus, zoals gepland, is zeker haalbaar en als het verdere herstel echt goed verloopt, dan zou een paar weken eerder ook kunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.