KNWU bevestigt Fonds Gehandicaptensport als partner
foto: KNWU
dinsdag 4 april 2017 om 13:00

KNWU bevestigt Fonds Gehandicaptensport als partner

De KNWU heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het Fonds Gehandicaptensport een plaats krijgt op het nieuwe bondstenue. WielerFlits bracht dit nieuws in november 2016 al naar buiten. “Fonds Gehandicaptensport en de KNWU gaan er samen op uit om verenigingen te stimuleren om de wielersport meer toegankelijk te maken voor mensen met een handicap”, klinkt het in een persbericht.

“De KNWU en Fonds Gehandicaptensport staan zij-aan-zij in de overtuiging dat de wielersport voor iedereen toegankelijk moet zijn, ook voor mensen voor wie dat wegens een fysieke of verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend is”, legt de bond uit. “Als iedereen kan sporten is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen. Beide partijen hebben zich daarom ten doel gesteld een stimulans te geven aan para-cycling. Dit zal onder meer gebeuren door het verlenen van start -en stimuleringssubsidies aan wielerverenigingen.”

Het logo van Fonds Gehandicaptensport zal met ingang van vandaag prijken op de shirts van de Nederlandse selectie. “Onderdeel van het partnership is dat het logo van Fonds Gehandicaptensport op het tricot van de verschillende Nederlandse selecties te zien is. Het wielershirt werd door Paralympisch wielrenner en olympisch gouden medaille-winnaar Tristan Bangma onthuld op de persbijeenkomst in Omnisport te Apeldoorn, waar ook de voltallige WK Baan-selectie aanwezig was in de nieuwe wielerkleding.”

Aanvankelijk zou Unibet als nieuwe sponsor op het shirt komen te staan, maar het gokbedrijf mag vanwege Nederlandse wetgeving geen reclame maken. De wegrenners zullen niet met het Fonds Gehandicaptensport op hun shirts rijden; daar is Centric namelijk de hoofdsponsor. Hoe de deal met Unibet precies werkt, zette WielerFlits in januari 2016 uiteen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.