Kwiatkowski roemt beulswerk Wout Poels
zondag 16 maart 2014 om 10:01

Kwiatkowski roemt beulswerk Wout Poels

Wout Poels

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski is onder de indruk van het optreden van zijn ploegmaat Wout Poels. De Limburger gaf gisteren in Tirreno-Adriatico tijdens de bergrit naar Cittareale op de slotklim kilometers lang het tempo aan. Mede daardoor draagt zijn Poolse kopman vandaag nog steeds de leiderstrui.

Kwiatkowski is blij met de inspanningen van zijn teamgenoot. “Ik ben erg blij wat mijn ploegmaats voor me deden”, zegt hij op de site van zijn ploeg. “Wout Poels bleef zeven kilometer lang sleuren. Het was de eerste keer dit seizoen dat hij mij kon helpen en ik was erg onder de indruk van zijn werk. Zeven kilometer op die klim met wind op kop, indrukwekkend en ik ben er erg dankbaar voor”,

Vandaag staat in Tirreno-Adriatico de 192 kilometer lange bergrit naar Guardiagrele op het programma. Het stijgingspercentage op de slotklim loopt op tot boven de 30%. De Pool verwacht opnieuw een zware dag. “Het gaat dichtbij elkaar liggen. Iedereen kijkt ook naar de bonificaties. Het is niet alleen belangrijk om onderweg seconden te sprokkelen, maar ook belangrijk om een rit te winnen. Alberto ging op zoek naar de ritzege, want 10 seconden kan erg belangrijk zijn aan het einde van de Tirreno-Adriatico. Ik verwacht grote inspanningen van de klassementsrenners”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.