Lammerts geeft pluim aan Van der Breggen, Vos en Poels
Vos kon rekenen op positieve feedback - foto: Sirotti
donderdag 21 april 2016 om 18:27

Lammerts geeft pluim aan Van der Breggen, Vos en Poels

De prestaties van de Nederlandse mannen en vrouwen in de Waalse Pijl van woensdag, toverden een glimlach op het gezicht van bondscoach Johan Lammerts. Hij zag de Waalse Pijl als een belangrijke indicator met het oog op de Olympische Spelen, vertelt hij aan De Telegraaf.

Vrouwen behoren tot de wereldtop
Vooral over Anna van der Breggen en Marianne Vos was Lammerts positief. “Anna bevestigt met haar zege dat ze tot de wereldtop behoort. Dat Marianne dit laat zien, doet me deugd. Het is geweldig dat ze dit weer laat zien. Negende worden in deze koers zegt dat ze de weg omhoog weer gevonden heeft. We wisten natuurlijk wel dat ze stapsgewijs beter werd. Maar dit is een ander verhaal. De Waalse Pijl is een zware wedstrijd. En ze heeft nog even tijd om door te groeien. Ik geloof dan ook dat ze er tijdens de Spelen zal staan.”

Poels scoort punten

Fietst Poels zich in de selectie van vier? - foto: Sirotti

Fietst Poels zich in de selectie van vier? – foto: Sirotti

Wout Poels heeft al meer dan eens aan te geven graag naar Rio de Janeiro te willen. Zijn vierde plek in de Waalse Pijl kon Lammerts daarom wel bekoren. “Dit zijn de wedstrijden die mij aangeven hoe de Nederlandse renners er voor staan in eendagskoersen. Deze is dan wel een stuk minder lang dan bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik, maar toch weegt deze wedstrijd ook voor de mannen mee in mijn keuzebeleid voor Rio. Wout heeft goede resultaten geboekt in etappewedstrijden, maar wist in het klassieke werk nog niet echt uit te blinken. Deze vierde plaats laat zien dat hij dit inmiddels ook aan kan, al is Luik zondag ook een belangrijke graadmeter.” Naast Poels, houdt Lammerts naar verluidt ook Robert Gesink, Wilco Kelderman, Tom Dumoulin en Bauke Mollema in de gaten voor de wegwedstrijd in Rio. Vier van hen mogen uiteindelijk starten, waarvan er twee ook de tijdrit moeten rijden. Mede daarom lijkt Dumoulin al zeker van een selectie.

Vos en Poels tevreden
Vos kon zich vinden in de woorden van Lammerts. “Ik heb nog nergens een bevestiging gehad dat dit mogelijk was”, vertelt Vos, die vooraf twijfelde aan zichzelf, bij de NOS. “Een maandje terug werd ik op de klimmetjes nog echt zoek gereden. Dat is nu niet het geval en dat is heel prettig. Het moet nog net iets beter, maar ik ben er in ieder geval niet ver vanaf. Of ik echt bijna terug ben? Dat ligt wel in de lijn van de hoop en het is fijn dat het in de koers is bevestigd”, aldus de regerend Olympisch kampioene. “In die wedstrijden moet ik mij tonen. […] Ik hoop nu ook zondag in Luik-Bastenaken-Luik te kunnen laten zien goed uit de voeten te kunnen in eendagskoersen”, vertelt Poels eveneens bij de NOS. Naast onze landgenoot start zondag namens Sky overigens ook de meest recente Tour de France-winnaar: Chris Froome.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
21 april 2016 19:30
En terecht die pluim voor die 3.
Als poels het voor elkaar krijgt om fatsoenlijk naar de OS toe te pieken dan hebben ze een hele goede kanshebber. De vraag is wie je dan naast Poels en Dumoulin doet, kelderman en mollema, of gesink. Mollema heeft een betere punch, gesink kan beter knechten/tijdrijden.
21 april 2016 20:19
In vorm moet Poels gewoon mee naar de spelen. Enige nadeel voor poels is dat hij zich in de tour niet zal kunnen sparen en elkedag vol moet rijden voor Froome. Hopen is dat hij dan na de tour niet bijna is leeggereden.
21 april 2016 20:27
hmmm valt wel mee, bij Sky hebben ze toch een soort van ploegendienst.... Ach ja en wat doen de grote boys in de Vuelta voor het WK, met de neus in de wind trainen. Komt helemaal goed met Poels!!!
21 april 2016 22:46
In de eerste week kan poels net als dit jaar rustig aan doen in de tour. Hij moet er pas staan in de bergen
22 april 2016 13:31
zo belachelijk dat de tijdrijders ook de wegwedstrijd moeten rijden..... dat is toch echt niet meer van deze tijd
22 april 2016 13:35
@djoriana: dat is juist wel van deze tijd. Onbeperkt miljoenen strooien in de OS, dat is niet van deze tijd. En de beperking van het aantal sporters is dus heel goed. Niet alleen in het weg- en baanwielrennen (ook daar zie je dat de sprinters ook de teamsprint moeten rijden, bijvoorbeeld), maar ook turnen en andere sporten is dit gelukkig standaard geworden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.