Lammerts over Poels: “Dit zegt wel iets voor Rio”
Foto: Sirotti
maandag 25 april 2016 om 08:10

Lammerts over Poels: “Dit zegt wel iets voor Rio”

Wout Poels heeft zondag goede zaken gedaan met oog op de Olympische Spelen. Door zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik rijdt hij zich nadrukkelijk in de kijker bij de bondscoach. “Het geaccidenteerde parcours van Luik is vergelijkbaar met dat van Rio, dus dit zegt wel iets”, aldus Johan Lammerts tegenover de NOS.

De bondscoach was onder de indruk van Poels. “Ik wist al heel lang dat Wout Poels meer in zijn mars heeft. Maar dat hij Luik-Bastenaken-Luik zou winnen was toch wel een verrassing. En dan ook nog zo’n zware editie. Ik ben er heel erg blij mee. Dit is goed voor Poels en goed voor het Nederlandse wielrennen.” Nederland kan de WorldTour-punten die Poels heeft verdiend immers goed gebruiken. “We waren als land een beetje afgezakt naar de middenmoot. En dat bepaalt weer hoeveel renners mogen deelnemen aan de wereldkampioenschappen.”

Lammerts maakt rond 30 mei bekend welke renners naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mogen. “Dat heb ik zo afgesproken met de topsportgroep en daar wijk ik niet van af. In een maand tijd kan nog zoveel gebeuren.”

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
25 april 2016 08:14
Tom, Wout, Bauke en Robert!
25 april 2016 08:33
Prachtig, meneer Poels!
25 april 2016 08:34
Enige kopman lijkt me, Mollema ook zekerheid. Dumoulin en Kelderman erbij en je hebt een top team.
25 april 2016 08:40
Het zal tussen Gesink en Kelderman gaan. Moeilijke beslissing. Ik denk toch Gesink
25 april 2016 08:47
Wout,Bauke,Tom zijn lijkt me zekerheidjes.

Dan zal het tussen Robert of Wilco gaan.

Zou ik persoonlijk voor Robert gaan, toch wat meer in het eendaags werk, en hij kan ook de tijdrit doen.
25 april 2016 09:27
Ik denk dat Nederland meer heeft aan Slagter op het Rio parkoers, dan aan Kelderman of Gesink. Kelderman heeft dan wel weer meer tijdrijderskwaliteiten. Lastige keuze voor de bondscoach, want de andere 3 plekken staan (vind ik) wel vast.
25 april 2016 09:41
Poels is wel zeker en Dumoulin moet, anders mag die de tijdrit niet rijden.

Dan Mollema als 3e en dan inderdaad zal het tussen Kelderman en Gesink gaan.
Lastige keuze.
25 april 2016 09:42
Welnee, Slagter klimt sowieso niet goed genoeg. En als Gesink en Kelderman tegenvielen deze Ardennenperiode... Wat dan te denken van Slagter?

Ik zou Dumoulin, Kelderman, Poels en Gesink meenemen. Ook omdat Gesink zich er echt op toelegt en Mollema gewoon een klassement gaat rijden in de Tour. Aan de andere kant: Mollema is in San Sebastian na de Tour ook altijd goed.... Moeilijke keuze, maar ik zou Kelderman zeker meenemen. We hebben toch twee plekken in de tijdrit? Dat is gewoon een (verre) outsider voor een medaille, en een prima tweede paard om op te wedden naast Dumoulin. Daarnaast kan ie ook uitstekend uit de voeten in een eendaagse wedstrijd.
25 april 2016 09:43
Tom, Wout, Bauke en nog iemand.....Keuze uit Robert, Wilco of een ander.
Als 30 Mei de keuze bepaalt moet worden, dan vraag ik me af waar Robert zich nog kan gaan laten zien.
25 april 2016 09:49
Je hebt denk ik meer aan een renner in dienst dan Gesink of Kelderman. Gesink zou ik altijd meenemen wanneer hij prestaties laat zien zoals die in Canada of OS London, maar ik zie die Gesink momenteel niet. Ik zou Boom, Kruijswijk of Lindeman meenemen i.p.v. Gesink. Kelderman komt helemaal al niet in aanmerking.
25 april 2016 10:00
Er moet toch ook iemand water halen de eerste 150 km...? Waarom niet iemand als Van Emden. Die kan trouwens ook nog tijdrijden. Maar een goeie knecht meenemen ipv 4 kopmannen lijkt me niet verkeerd.
25 april 2016 10:00
@ Jose Maria: "Kelderman komt helemaal al niet in aanmerking". Momenteel niet op pole position nee, maar vorige maand nog samen met Landa een prachtig duel uitgevochten, vóór erkende kleppers als Contador, Aru en Quintana... Vergeten we wel erg gemakkelijk. Dan heb ik Boom, Kruiswijk en Lindeman minder indruk zien maken. Laten we blij zijn met duidelijke kandidatuur van Wout. Ook Mollema blijkt op de weg terug, maar is nog geen zekerheid.
Tom is nog niet top (verre van) maar zal meegaan voor de tijdrit. Komende maand maar uitsluitsel over plek 4: zal tussen Gesink en Kelderman gaan.
25 april 2016 10:02
Boom? Op dit klimparcours? En Gesink en Kelderman kunnen beide prima in dienst van rijden.
Wat is eigenlijk de deadline voor het bekent maken? Eind mei lijkt mij te vroeg namelijk. Het beste lijkt mij ergens halverwege de tour.
25 april 2016 10:02
Aangezien augustus nog ver weg is en Gesink dus nog prima in vorm kan komen, zou ik Gesink altijd mee nemen. Die heeft itt bijvoorbeeld Mollema al laten zien dat hij zulke wedstrijden kan winnen. Poels, Dumoulin en Gesink zeker, laatste plek tussen Mollema en Kelderman of een echte knecht.
25 april 2016 10:06
@ ti-raleigh: eens met een goede knecht aanwijzen. Weet alleen niet of van Emden op dat parcours de betere tijdrijder is dan eerder genoemde opties. Vraag is vooral of een type Gesink / Kelderman / Dumoulin zich kan schikken in een knecht- rol (en dus Poels en eventueel Mollema als kopman).
25 april 2016 10:11
Dumoulin gaat vol voor de tijdrit en beseft heel goed dat hij in de wegwedstrijd toch nooit voor winst mee kan doen. Die zal dus heus wel willen knechten, dat zou hem iig sieren. Ik heb eigenlijk alleen Mollema nog nooit echt zichzelf zien opofferen voor anderen, die andere jongens doen daar niet zo moeilijk over volgens mij. Een Van Emden ofzo meenemen is gewoon dom, want dan weet je iig zeker dat je na 150km al 1 van je 4 renners kwijt bent. Is die paar bidonnetjes daarvoor het dan waard?
25 april 2016 10:17
Voor alle duidelijkheid: we hebben 2 plekken in de tijdrit, dus er is nog iemand die de tijdrit moet gaan rijden. Dan zou ik eerder Kelderman dan Gesink meenemen op dit tijdritparcours.
25 april 2016 10:20
Zowel Poels als Gesink zijn allebei niet veel slechter dan Kelderman in de tijdrit. En ik denk allebei wel een heel stuk beter voor de wegrit.

Maar LyndaLid heeft gelijk dat met name Mollema zich nooit voor een ander weg cijfert, ik denk dat ik die dus thuis zou laten. De anderen willen zich ook leeg rijden voor elkaar als ze minder in vorm zijn (en dat is in mei nog lastig in te schatten, die vorm).
25 april 2016 12:45
@Lynda .. Niet dat dit nou vaak gebeurt maar ik heb Mollema zich wel zien opofferen voor Stuyven in die Tirreno etappe waar GVA niet meedraaide maar wel de sprint won.
25 april 2016 12:47
Ik zou nog eerder Sam Oomen meenemen dan Gesink. Maargoed Poels, Dumoulin en Mollema sowieso meenemen. Als 4e liever een knecht of een belofte.
25 april 2016 13:02
Kelderman rijd toch een betere tijdrit gemiddeld, is agressiever in de meeste sprinten en deed het in het baskenland en in het ardennendrieluik toch ook gewoon net zo goed als gesink. Zie dus niet in waarom je voor gesink zou gaan. beiden zijn bereid tot knechten, en om die reden zou ik mollema thuislaten, vol voor poels en dumoulin gaan met kelderman of gesink als backup voor poels in de finale.
25 april 2016 16:30
@hnac
Haha, de waan van de dag regeert...
25 april 2016 16:32
Mollema, Poels, Dumoulin en Kruiswijk? Wanneer die laatste invorm is vind ik het een betere klimmer dan een Kelderman of Gesink invorm.
25 april 2016 16:38
Ivm tijdrit, Dumoulin en Kelderman. Voor de weg Poels en Mollema. Om
Poels kan je niet meer heen en Mollema presteert gewoon het meest consistent in klimklassiekers. Kelderman zou je dan nog kunnen wisselen met een ander als de vorm niet goed genoeg is. Maar ik vindt Kelderman eigenlijk juist het best tot zijn recht komen op heuvelachtige parcoursen.
25 april 2016 16:41
Er zijn in principe twee man die kunnen gaan voor een medaille (mits ze in absolute topvorm zijn). Dat zijn Dumoulin in de tijdrit en Poels in de wegrit. Mollema is iemand die na de Tour vaak goed is en kan prima als bliksemafleider fungeren. Als vierde man zou ik totaal niet kijken naar de tijdrit. we hebben immers geen tweede medaillekandidaat voor de tijdrit. We hebben ook geen serieuze medaillekandidaat in de wegrit kijkend naar de vorm van de overige Nederlanders nu. De vierde renner moet mijns inziens dus een pure knecht zijn. Iemand die zich écht wegcijfert en niet met dubbele agenda koerst.

Dumoulin (tijdrit en wegrit)
Poels (tijdrit en wegrit)
Mollema (wegrit)

Mogelijke vierde man (pure knecht wegrit): Kruijswijk, of Lindeman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.