Lammerts over Poels: “Dit zegt wel iets voor Rio”
Foto: Sirotti
maandag 25 april 2016 om 08:10

Lammerts over Poels: “Dit zegt wel iets voor Rio”

Wout Poels heeft zondag goede zaken gedaan met oog op de Olympische Spelen. Door zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik rijdt hij zich nadrukkelijk in de kijker bij de bondscoach. “Het geaccidenteerde parcours van Luik is vergelijkbaar met dat van Rio, dus dit zegt wel iets”, aldus Johan Lammerts tegenover de NOS.

De bondscoach was onder de indruk van Poels. “Ik wist al heel lang dat Wout Poels meer in zijn mars heeft. Maar dat hij Luik-Bastenaken-Luik zou winnen was toch wel een verrassing. En dan ook nog zo’n zware editie. Ik ben er heel erg blij mee. Dit is goed voor Poels en goed voor het Nederlandse wielrennen.” Nederland kan de WorldTour-punten die Poels heeft verdiend immers goed gebruiken. “We waren als land een beetje afgezakt naar de middenmoot. En dat bepaalt weer hoeveel renners mogen deelnemen aan de wereldkampioenschappen.”

Lammerts maakt rond 30 mei bekend welke renners naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mogen. “Dat heb ik zo afgesproken met de topsportgroep en daar wijk ik niet van af. In een maand tijd kan nog zoveel gebeuren.”

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
25 april 2016 16:45
Poels en Dumoulin lijkt mij een zekerheidje inderdaad. Verder zou ik vanwege het warme weer gaan voor Gesink (in de kou is hij niks waard). Gesink is ook niks te beroerd om zich op te offeren. Dan gaat het verder tussen Kelderman en Mollema. Als Kelderman dan toch de tijdrit doet, doe hem dan ook in de wegwedstrijd.

Poels moet je de tijdrit niet laten rijden. Dan kan hij zich vol geven in de wegwedstrijd.

Parcours is trouwens echt loodzwaar!:

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=umrywgzpgrqiwxoz
25 april 2016 16:56
Als Kelderman goed uit de tour komt zou dat best een outsider voor een medaille in de tijdrit kunnen zijn. Geen favoriet natuurlijk, maar op zo'n lang parcours, en in vorm... Ik zou er toch rekening mee houden.

Uiteindelijk zal er toch minstens één iemand zijn die iets overkomt in de Tour, waardoor de keuze weer gewijzigd moet worden. Hopen dat dat niet de renner zal zijn die op dat moment in bloedvorm verkeert.
25 april 2016 16:57
@Bert: het is zelfs verplicht dat degenen die de TT doen ook de wegrit doen.
25 april 2016 16:58
Als Gesink voor eind mei geen resultaten laat zien dan verdient hij het gewoon niet om naar Rio te gaan. Het zal het maar net op de dag van de wedstrijd wat kouder en regenachtig zijn, dan kun je hem weer afschrijven.
25 april 2016 17:54
Dumoulin en Kelderman zijn geschikt voor de tijdrit. Zij kunnen ook in de wegrit uit de voeten. Poels is vooralsnog de aangewezen kopman. Rest de vierde plek. Daarvoor komen in aanmerking (gelet op het zware parkoers): Mollema, Gesink, in mindere mate Slagter. Op dit moment zou ik Mollema aanwijzen.
25 april 2016 17:57
Quote:
LyndaLid - 25 april 2016 om 10:11
Dumoulin gaat vol voor de tijdrit en beseft heel goed dat hij in de wegwedstrijd toch nooit voor winst mee kan doen. Die zal dus heus wel willen knechten, dat zou hem iig sieren. Ik heb eigenlijk alleen Mollema nog nooit echt zichzelf zien opofferen voor anderen, die andere jongens doen daar niet zo moeilijk over volgens mij. Een Van Emden ofzo meenemen is gewoon dom, want dan weet je iig zeker dat je na 150km al 1 van je 4 renners kwijt bent. Is die paar bidonnetjes daarvoor het dan waard?


Waarom zou Dumoulin niet voor winst kunnen gaan in de wegrit, los van het feit dat de tijdrit z'n hoofddoel is? Sterker nog, hij lijkt mij onze beste troef in Rio. Schade beperken bergop zoals in de Vuelta en dan in de vlakke finale wegrijden met zijn grote motor of sprinten in een select gezelschap. Ze finishen niet bergop.

Hij heeft normaal gesproken een betere sprint op het vlakke dan Poels, Gesink en Mollema en geef hem ook de beste papieren om weg te rijden met zijn tijdrijderskwaliteiten. De anderen moeten bergop het verschil maken, maar de laatste klim ligt nogal een eind van de finish. Dan moet je al mede-aanvallers krijgen van andere sterke blokken als Frankrijk en Spanje. En dan geen type Valverde die je erop legt in de sprint.
25 april 2016 18:01
Poels, Mollema, Dumoulin en Clement zou ik voor gaan.
25 april 2016 19:04
Als je het zo bekijkt hebben we best een luxeprobleem. De topfavorieten hebben we niet maar ik denk dat we 10 jaar geleden niet zo een sterke selectie zouden hebben gehad. Ik denk ook dat we dumoulin niet moeten afschrijven voor de wegrit (zie vuelta 2015 rit 9).
25 april 2016 22:54
Poels zeker, wat zou je nog meer moeten laten zien ? Lombardije komt pas na de spelen :) Die 2e tijdritplek boeit natuurlijk geen hol wanneer je met Dumoulin gaat die wel zo op chronogewicht gaat zitten dat hij in de wegkoers idd beter gaat knechten. Ik zou Mollema gewoon wel meenemen en als laatste renner vorm-van-het-moment laten beslissen, sterke equipe !

Overigens heeft Linda helemaal gelijk, er valt er bijna altijd wel eentje uit.
26 april 2016 00:12
@chefspijker, denk niet dat Dumoulin 9 van de 10 keer Mollema eruit sprint. Zou Mollema altijd meenemen. Sprint in San Sebastian altijd kort. Naast Poels, Dumoulin, Mollema zou ik Kelderman als knecht en tijdrijder meenemen. Goeie leerschool buiten zijn TLJ-omgeving om.
26 april 2016 00:12
Gesink:thuis laten. Slagter ook. Kelderman: afhankelijk van komende resultaten, tot nu toe geen enkele reden om hem te selecteren. Waar dat optimisme over hem vandaan komt is mij tot nu toe een raadsel, maar ik laat me de komende maanden graag verrassen!
26 april 2016 00:16
@ LL
Dumoulin zou idd in wegwedstrijd kunnen knechten, als hij zich helemaal op tijdrit wil richten. Maar dan nog heb je iemand nodig die water haalt, of het vuile werk opknapt in de eerste 150 kilometer. Als je dat een potentieel kopman wilt laten doen, prima, maar dan heb je daar in de finale ook geen bal aan. Daarnaast je gaat ook niet met elf Messi's voetballen.. Ik zou één knecht meenemen voor eerste 150 km (Van Emden, Timmer of wie dan ook). Dumoulin voor het dichtrijden, meespringen ná 150 km tot aan finale. En daarna de 2 jokers, wie dat ook moge zijn. Maar ik denk Gesink en Poels.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.