Landa slaat dubbelslag in Giro del Trentino
foto: Sirotti
woensdag 20 april 2016 om 14:12

Landa slaat dubbelslag in Giro del Trentino

Mikel Landa heeft de tweede rit in de Giro del Trentino-Melinda 2016 op zijn palmares bijgeschreven. De 26-jarige Bask van Sky reed op de slotklim naar Anras weg uit een elitegroepje en haalde het voor Sergey Firsanov en Damiano Cunego. Landa is ook de nieuwe leider in de Italiaanse rittenkoers.

Snel eerste uur
De renners hadden er in Italië veel zin in. Het peloton maalde in een dik eerste uur namelijk 48 kilometer af, waardoor vluchters vrijwel geen kans kregen om weg te komen. Uiteindelijk slaagden zeven renners daar toch in. Alexandr Foliforov (Gazprom-RusVelo), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini)), Christian Rodríguez (Southeast-Venezuela), José Mendes (Bora-Argon 18), Flavio Santos (Braziliaanse nationale selectie), Nicola Gaffurini (Norda-MG.Kvis Vega) en Sebastian Schönberger (Tirol) sloegen de handen ineen, maar kregen nooit veel ruimte. Hun maximale voorsprong kwam nooit boven de twee minuten en veertig seconden uit.

Spannende slotklim
Astana, dat dinsdag de ploegentijdrit had gewonnen, mende het peloton. In de laatste tien kilometer werden uiteindelijk de laatste renners van de vroege vlucht teruggehaald. De finish lag vandaag op Oostenrijkse bodem, waar het dorpje Anras het decor voor was. Jarige Job Gianni Moscon – hij is vandaag 22 jaar geworden – onderhield in de elitegroep vervolgens het tempo op de slotklim. Met nog minder dan twee kilometer te gaan plaatste Mikel Landa vervolgens een aanval, die iedereen te machtig was. In de laatste honderden meters kwam Firsanov nog snel en sterk opzetten, maar Landa houdt voldoende marge om vroegtijdig het zegegebaar te kunnen maken. Neoprof Giulio Ciccone werd knap vierde, net na Cunego.

Firsanov, Landa en Cunego bestijgen het podium - foto: Sirotti

Firsanov, Landa en Cunego bestijgen het podium – foto: Sirotti

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
20 april 2016 20:35
Nibali zal toch wel serieus aan de bak mogen in de Giro. Eindelijk eens echte tegenstand. Hopen dat hij niet al uitvalt in het begin van de wedstrijd.
21 april 2016 01:09
@Koel: echt? Man man man, wat een droevigheid weer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.