Laurens Sweeck bekroont overwicht Pauwels Sauzen-Bingoal in Eeklo

zondag 8 september 2019 om 16:04
Laurens Sweeck bekroont overwicht Pauwels Sauzen-Bingoal in Eeklo

foto: Cor Vos (archief)

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross in Eeklo op zijn naam geschreven. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal won de eerste veldrit op Belgische bodem door in de slotronde zijn ploeggenoot Eli Iserbyt te kloppen.

Iserbyt opent de debatten
Eli Iserbyt won het eerste sprintje na het startschot en bepaalde het tempo tijdens de openingsfase. Quinten Hermans en Corné van Kessel volgden in zijn wiel. Na een val van Michael Vanthourenhout kregen de drie voorop een beetje voorsprong. Toon Aerts reed het gat dicht, waardoor Telenet-Baloise drie man vertegenwoordigd had in de kopgroep. In de derde ronde wist een door Gianni Vermeersch aangevoerd groepje achtervolgers ook aan te sluiten.

Grote kopgroep
Tijdens de vierde ronde slaagde Quinten Hermans erin om na een passage door de zandbak wat afstand nemen. Iserbyt en Daan Soete konden samen met Tom Meeusen erin aansluiten. Hermans en Iserbyt wisten vervolgens samen te ontsnappen, maar in de zevende ronde kwamen Meeusen en Soete er samen met Vanthourenhout weer bij. In de achtste ronde wisten ook Aerts en Laurens Sweeck aan te sluiten, waardoor er een kopgroep van acht ontstond.

Overwicht Pauwels Sauzen-Bingoal
Iserbyt koos er drie ronden van het einde voor om er alleen vandoor te gaan. Een ronde later kreeg hij gezelschap van ploeggenoot Vanthourenhout. Onder aanvoering van Toon Aerts wisten meerdere renners weer aan te sluiten. Pauwels Sauzen-Bingoal had met vier renners het overwicht in de kopgroep.

In de slotronde probeerde Iserbyt het opnieuw. Hij realiseerde een gaatje en Aerts moest wederom in de achtervolging. In de zandbak passeerde Sweeck ploeggenoot Iserbyt, waarna naar de overwinning reed.

Iserbyt finishte als tweede. Na een zege van Maud Kaptheijns bij de dames heeft Pauwels Sauzen-Bingoal daarom de start van het veldritseizoen allerminst gemist.

Ethias Cross Eeklo
Uitslag mannen

1. flag-be Laurens Sweeck
2. flag-be Eli Iserbyt
3. flag-be Quinten Hermans
4. flag-be Toon Aerts
5. flag-be Daan Soete
6. flag-be Michael Vanthourenhout
7. flag-be Jens Adams
8. flag-be Tom Meeusen
9. flag-be Jim Aertnouts
10. flag-be Gianni Vermeersch

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.