Lotto Soudal wil aanvallend koersen in Critérium du Dauphiné
Tim Wellens - foto: Cor Vos
vrijdag 28 mei 2021 om 12:32

Lotto Soudal wil aanvallend koersen in Critérium du Dauphiné

Lotto Soudal trekt met een team van aanvallers naar de 73ste editie van het Critérium du Dauphiné. De meest opvallende naam is die van Tim Wellens. “We trekken naar de Dauphiné zonder klassementsambities”, aldus ploegleider Herman Frison.

De selectie bestaat uit vijf Belgische renners (Steff Cras, Sébastien Grignard, Sylvain Moniquet, Brent Van Moer en Wellens), de Brit Matthew Holmes en de Australiër Harry Sweeny. Goed nieuws: de 25-jarige Cras is weer fit genoeg om te koersen na een coronabesmetting.

Frison over de komende Dauphiné: “Iedere renner die in de Ronde van Frankrijk iets wil presteren, moet ook al zeer goed zijn in de Dauphiné. Daarom ligt het niveau in deze Franse rittenkoers steevast enorm hoog. Daarnaast krijgen de renners dit jaar een vrij zwaar parcours voorgeschoteld. Er zijn hooguit twee mogelijke kansen op een sprint.”

Ritwinst 
“Maar eerlijk gezegd twijfel ik er sterk aan of er dit jaar wel wordt gesprint in de Dauphiné. We trekken naar de Dauphiné zonder klassementsambities en we hebben ook geen sprinter aan boord. Daarom moeten we elke dag aanvallend koersen en op die manier mikken op ritwinst. Aangezien er geen uitgesproken sprintetappes zijn, nodigt dit nog meer uit tot offensief koersen.”

“Er volgen ongetwijfeld enkele mooie kansen, maar veel zal ook afhangen van hoe de klassementsploegen de eerste ritten benaderen”, aldus Frison. “Zo denk ik meteen aan Thomas De Gendt, die in 2017 de openingsetappe in Saint-Étienne wist te winnen. Onze youngsters zoals Grignard, Moniquet en Van Moer hebben in elk geval al bewezen dat ze durven aanvallen.”

Selectie flag-be Lotto Soudal voor het Critérium du Dauphiné (30 mei-6 juni)
flag-be Steff Cras
flag-be Sébastien Grignard
flag-gb Matthew Holmes
flag-be Brent Van Moer
flag-be Sylvain Moniquet
flag-gb Harry Sweeny
flag-be Tim Wellens

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.