LottoNL-Jumbo hoopvol voor restant Vuelta: “Nog veel tijd te winnen”
maandag 21 augustus 2017 om 11:52

LottoNL-Jumbo hoopvol voor restant Vuelta: “Nog veel tijd te winnen”

Steven Kruijswijk staat na het openingsweekend al dertig seconden in het krijt bij topfavoriet Chris Froome. De ploegentijdrit van- en naar Nîmes verliep verre van vlekkeloos voor LottoNL-Jumbo met een valpartij van Antwan Tolhoek en Floris De Tier, terwijl de 30-jarige klimmer gisteren na een hectische finale naar Gruissan enkele seconden verloor op het merendeel van zijn concurrenten. Toch heeft de Nederlandse formatie nog vertrouwen in een goede afloop deze ronde.

In een interview met Langs de Lijn geeft ploegleider Grischa Niermann aan te kunnen leven met de uitkomst van de etappe van gisteren. “Vandaag (gisteren red.) zijn we als team goed bij de les gebleven. Het is vervelend dat Steven in de finale enkele secondes verliest, maar we kunnen leven met het resultaat. We hebben niet onze beste waaierploeg aan de start staan. Desalniettemin hebben we het goed gedaan.”

Ondanks de halve minuut achterstand in het klassement, benadrukt Niermann dat de Vuelta nog maar twee dagen onderweg is. “Het klopt dat een grote ronde beslist kan worden op secondes. Toch is de Vuelta nog zodanig lang en lastig, dat er nog veel kan gebeuren. We hopen dat Steven er na de eerste bergrit goed voor staat in het klassement.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2017 11:56
Vandaag gaat ietsie belangrijker zijn ja
21 augustus 2017 11:58
Maar meestal geen super goed teken. Zegt vaak iets over focus, vorm, etc.
Soms ook niet. Waar hebben we het ook over...
21 augustus 2017 12:07
Ze zaten er de hele dag goed bij, vooral toen Katusha het op de kant gooide. Tijdverlies is jammer, maar slechts een schoonheidsfoutje
21 augustus 2017 12:16
Tja, Kruiswijk. Ik weet het niet, komt toch ook op het mentale vlak volgens mij te kort om echt kort te eindigen als het er om gaat. Om even te metaforen naar een andere sport, Kruiswijk zou het type tennisser zijn dat partijen die eindigen in tiebreaks meestal verliest. Net niet scherp, net niet doortastend, net niet gefocust. In vorm echter een van de betere klimmers.
21 augustus 2017 12:25
Ja, hoopvol. Zonder hoop heeft het helemaal geen zin om nog verder te fietsen.
Kruijswijk heeft vandaag wel de pech dat er geen finish bergop is. Hij kan dus zomaar meer tijd verliezen in de afdaling.
21 augustus 2017 12:35
Missen ze toch Boom.....
21 augustus 2017 12:40
Ik denk, dat Steven Kruijswijk toch stappen kan maken richting top-tien vandaag.
21 augustus 2017 12:56
Tja....
21 augustus 2017 12:56
Blijft natuurlijk een onnodig verlies, en dan is elke seconde er een teveel. En dat in twee dagen, er volgen er nog een paar.
Waar ga je er 35 of 40 goedmaken op de concurrentie?
21 augustus 2017 13:06
"Nog veel tijd te winnen." Dat klopt: minstens een halve minuut. Na twee dagen.
Reeds.
21 augustus 2017 13:54
Bij uitstek een vuelta voor Kruiswijk...precies zoals Niermann zegt...
Niemand verwacht dat ie em wint maar top 10 of zelfs top 5 kan best als ie geen pech heeft.. laat me ook graag verrassen door Bennet
21 augustus 2017 14:07
@hatstikkebedankt
lekker aan het trollen? Geen renner is hetzelfde: in de afgelopen giro konden we zien dat hij niet de beste daler is, en Kruijswijk heeft zelf ook al eens aangegeven dat bij hem alles moet kloppen om te slagen, terwijl froome maar drie weken recht op de fiets hoeft te blijven zitten. Ik denk niet dat dat mentaal is: als je net iets dieper moet gaan dan de rest maakt je ook sneller een foutje.
Tot zover in iedergeval niets serieus, er staan in iedergeval geen paaltjes midden op de weg zoals vorig jaar, en drie jaar terug reed Kruijswijk nog een prima Giro na op achterstand te staan de eerste week. (met achterstand krijg je soms ook de ruimte die je nodig hebt.)
21 augustus 2017 14:12
Ben benieuwd met welk meesterplan de begeleiding gaat komen. Wat een droeftoeters zijn dat toch. Scheelt wel wat dat Niermann erbij is, van de rest moet het niet komen.
21 augustus 2017 14:36
Wordt hier ook gedaan alsof de dertig seconden nu verloren al van dien doorslaggevend belang zijn dat de Vuelta voorbij is, overdrijven is ook een kunst. We zullen zien wat het waard is wanneer de eerste echte schermutselingen in de bergen plaats hebben gevonden.
21 augustus 2017 15:15
Bergop valt er weinig strategie toe te passen, mensen vooruit sturen heeft zin als ze daarna hun kopman op kunnen wachten zoals Sagan deed voor Majka.
Steven staat er in de bergen waarschijnlijk alleen voor.
21 augustus 2017 15:45
@Knightbiker: iemand die niét trollt van trollen beschuldigen, dàt is trollen en dat is nou net wat jij doet. Hartstikkebedankt heeft gewoonweg gelijk. Achja, wees gerust naief, de ontgoocheling zal andermaal groot zijn als "Kruissie" vrij anoniem 8ste finish straks aan het eind van de Vuelta (als ie tenminste rechtblijft).
21 augustus 2017 16:28
@ shutup, knightbiker, hartstikkebedankt, ik vind het ook geen irreele lezing van hartstikkebedankt. Kruijswijk zegt het zelf ook, als alles klopt, doe ik mee voor de winst. Als het tegenzit niet, hij is 'geen Froome die automatisch podium rijdt' zoals hij dit zelf omschrijft.
En de giro 2016, het referentiekader voor alles klopt voor Steven (helaas niet tot aan de laatste etappe) was hij zeer scherp vanaf het begin. Hij heeft nu te maken met tegenslag voor de 2e dag op rij, er is natuurlijk altijd een oorzaak, maar de Steven die mee doet voor de winst die zit aan de goede kant van de score als het om dit soort dingen gaat. Afschrijven is natuurlijk veel te vroeg, maar dit is sowieso niet lekker voor zijn zelfvertrouwen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.