Marianne Vos: “Ik moet om de medailles kunnen strijden in Rio”
Foto: Sirotti
donderdag 19 mei 2016 om 10:34

Marianne Vos: “Ik moet om de medailles kunnen strijden in Rio”

Marianne Vos hoorde deze week dat ze komende zomer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro haar titel kan verdedigen. Door alle fysieke ongemakken waarmee ze het voorbije jaar moest afrekenen, ziet de kampioene van Londen haar selectie als een mooie beloning. “Maar dat betekent niet dat ik daarmee al klaar ben”, benadrukt ze op haar eigen website. “Op de Spelen vertegenwoordig je je land en dat moet je op de juiste manier doen.”

Vos voelt zich dan ook aan haar stand verplicht om mee te kunnen doen om de prijzen. “Wie in Nederland wordt geselecteerd, behoort tot de top van de wereld. Dat hebben alle Nederlandse dames met hun prestaties de afgelopen jaren wel laten zien. Een Nederlandse renster die naar de Olympische Spelen gaat, moet dus voor de medailles kunnen strijden.”

De aanloop naar Rio is voor Vos niet te vergelijken met haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen vier jaar geleden. “Destijds was ik al heel lang zeker van kwalificatie en de uitgesproken kopvrouw. Nu vind ik het al bijzonder om überhaupt gekwalificeerd te zijn.”

“Groot-Brittannië, VS en Italië grootste concurrenten”
De 29-jarige Nederlandse verwacht dat de concurrentie vooral zal komen uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Italië. “Dat zijn ploegen om rekening mee te houden. Lizzie Armitstead heeft natuurlijk heel veel indruk gemaakt het afgelopen jaar en zij heeft met de terugkeer van Emma Pooley in het wielrennen iemand in haar ploeg die dit soort lastige parcoursen goed aankan. Italië heeft met Elisa Longo Borghini een sterk ijzer in het vuur en de Verenigde Staten hebben met Mara Abbott, Megan Guarnier en Evelyn Stevens een paar sterke klimmers.”

Toch zullen in Rio ook veel ogen op de Nederlandse ploeg zijn gericht. “Dat hebben we afgedwongen met onze prestaties. Maar het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd.” Vos doelt daarmee niet alleen op het parcours, maar ook op het feit dat er slechts 64 rensters aan de start staan. “Met zo’n peloton is het moeilijk om de koers te controleren, maar ook om de koers echt hard te maken.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 mei 2016 13:13
67 Marianne, 67 rensters
19 mei 2016 14:21
Voorlopig zie ik Anna vd Breggen toch meer als de kanshebber aan Nederlandse zijde. Topfavoriete misschien wel. Maar ja, het is Marianne Vos he, nooit afschrijven.
20 mei 2016 22:25
hoezo zijn er maar zo weinig deelneemsters? zijn er niet meer internationale rensters dan wel wielerbonden die de kosten voor de dames kunnen/willen betalen?
deels begrijp ik dat dan nog wel, zelfs in Nederland is er jaren lang (te) weinig aandacht voor de vrouwen geweest en wij waren 1 van de 4 a 5 toplanden in de wereld....
maar zo weinig vind ik toch wel heel treurig...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.