Marijn van den Berg ziet dubbelslag in Frankrijk als teamoverwinning: “Ik heb nog nooit zoiets gezien”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 18:22

Marijn van den Berg ziet dubbelslag in Frankrijk als teamoverwinning: “Ik heb nog nooit zoiets gezien”

Voorafgaand aan de laatste dag in de Région Pays de la Loire Tour stond Marijn van den Berg slechts één seconde achter de Fransman Ewen Costiou in het algemeen klassement. Met hulp van de gehele ploeg wist de Nederlander in de rit naar Le Mans de ronde naar zijn hand te zetten. Zijn ritzege en eindoverwinning draagt Van den Berg dan ook op aan zijn team: “Deze overwinning is meer van het team.”

“Ik heb het niet alleen gedaan, dat is zeker”, laat Marijn van den Berg weten via de site van zijn ploeg. “Deze overwinning is meer een teamoverwinning dan een van mijn eigen overwinningen. Ik heb nog nooit zoiets gezien, hoe we dat als team voor elkaar hebben gekregen.” De gehele dag was EF Education-EasyPost zeer actief in het peloton. Voorafgaand aan de rit had eenieder een duidelijk rol toegewezen gekregen.

“We moesten de bonussprint pakken en Jardi van der Lee trok tot daar flink door en dat deed hij ook helemaal zelf. Hij was dus super belangrijk”, gaat Van den Berg verder. Door de winst in de tussensprint stond de Nederlander al na 18 kilometer virtueel aan de leiding. “Vervolgens reed Darren (Rafferty, red) op de lokale ronden de eerste paar ronden.

“Daarna nam Lukas (Nerurkar, red.) het over, zodat zij net zo belangrijk waren als Ben Healy in de laatste ronde. Iedereen deed vandaag een hele goede inspanning en toen reed Ben een ongelooflijke lead-out. Ik deed gewoon de sprint, dat was het enige dat ik hoefde te doen.” Zo pakte Marijn van den Berg niet alleen de ritzege, maar ook de eindzege in de rittenkoers. Het is voor Van den Berg zijn derde ritzege van dit seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.