Mas lovend over Gilbert: “Hij een professional van top tot teen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 5 november 2019 om 15:27

Mas lovend over Gilbert: “Hij een professional van top tot teen”

Enric Mas kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Deceuninck-Quick-Step en vooral de samenwerking met de ervaren Philippe Gilbert. “Ik denk dat alle renners mij op dezelfde manier hebben beïnvloed, maar bij Gilbert was dat misschien toch iets anders”, zegt de Spaanse klimmer, die vertrekt naar Movistar.

“Elke dag met Philippe leerde ik iets nieuws. Het was als een masterclass”, blikt Mas terug tegen Marca. “Als je ziet hoe lang hij al meedoet en dat hij nu nog steeds wint, dat is iets spectaculairs. Het is heel moeilijk om een driejarig contract te krijgen op je 36ste, wat hij nu heeft (bij Lotto Soudal, red.). Hij is echt een professional van top tot teen, een geweldig persoon.”

Door zijn overstap wordt Mas in 2020 ploeggenoot van Alejandro Valverde. “Toen ik naar de profs ging, hielp hij mij al. Nu gaan we samen in een ploeg rijden. Meer kan ik niet wensen. Hij is een geweldige wielrenner. Ik kijk er ook naar uit dat ik gewoon mijn eigen taal kan spreken. Tot nu toe heb ik bijna alleen maar Engels gesproken. Ik moest altijd dingen vertalen, dus nu zullen mijn grappen direct begrepen worden”, lacht Mas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.