Met Thijs Aerts en Daan Soete slechts twee Belgen in aperitiefcross Trek Cup
Thijs Aerts - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
vrijdag 8 oktober 2021 om 16:40

Met Thijs Aerts en Daan Soete slechts twee Belgen in aperitiefcross Trek Cup

Thijs Aerts rijdt vrijdag samen met Daan Soete als enige Belg de Trek CX Cup in Waterloo. Opvallend, want zondag staat immers de eerste Wereldbeker-manche in datzelfde Waterloo op het programma. Veel toppers laten het opwarmertje daarom links liggen, maar Aerts en Soete niet. Dat heeft alles te maken met de punten die er in deze C1-cross te halen zijn.

Aerts staat op dit moment 65ste op de UCI Ranking en zit daardoor op de wip voor de Wereldbeker-selecties. Daar mogen immers de beste acht Belgische renners op de ranglijst starten en daar is de jongste Aerts – bij aanwezigheid van Wout van Aert, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Tim Merlier – normaal niet bij. “Door mijn vingerblessure heb ik het WK gemist en had ik geen punten meer, dus moest ik op jacht”, laat Aerts aan WielerFlits weten. “Ik heb echter een aantal keer pech gehad en daarom is dat wat tegengevallen.”

Daarom kan de crosser van Baloise Trek Lions de punten goed gebruiken. “Elk puntje is nu superbelangrijk”, gaat Aerts verder. “Daar komt bij dat de cross op het terrein van de Trek-fabriek is, onze fietssponsor. We krijgen de beste ondersteuning, waardoor het materiaal perfect in orde blijft voor de Wereldbeker. De sponsor waardeert dit ook. Mocht er een goede uitslag inzitten, dan is dat voor de mensen daar natuurlijk leuk als dat op een Trek-fiets gebeurt. Ik ben maandag al gevolgen en mijn jetlag is bijna verwerkt.”

De overige crossers zijn dinsdag afgereisd naar de States en Aerts zelf vindt het prettig om na zo’n reis in koers de benen al eens te testen. Daarom kwam dit net goed uit. Ook Daan Soete rijdt hier om punten te bemachtigen, al is zijn situatie iets rooskleuriger dan die van Aerts. Overigens mag de bondscoach naast de beste acht Belgen per Wereldbeker ook nog vier wildcards uitdelen. Als er renners uit de top acht niet starten, dan schuift die plek niet door naar de volgende veldrijder.

Daan Soete – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.