Michal Kwiatkowski na proloogzege: “Dit is een verrassing”
dinsdag 29 april 2014 om 18:49

Michal Kwiatkowski na proloogzege: “Dit is een verrassing”

Michal Kwiatkowski

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski werd vandaag enigszins verrassend de winnaar van de proloog van de Ronde van Romandië. Na een zwaar voorjaar liet de Pool zien dat zijn vormpiek nog niet over is. Erkende specialisten beten zich stuk op zijn tijd.

“Dit is om eerlijk te zijn een verrassing”, reageert Kwiatkowski via zijn ploeg. “Ik was in goede vorm na de Ardennen, maar ik was niet zeker hoe ik mij vandaag zou voelen. Ik ben erg blij met het resultaat. Het was de eerste keer dat ik zo lang in de hot seat moest zitten. Het is speciaal om gezien de concurrentie hier met paar seconden voorsprong te winnen. Ik kende het parcours goed en denk dat ik het perfect gedaan heb. In het eerste gedeelte ging ik niet te snel omdat ik wat probeerde over te houden voor het einde.”

Kwiatkowski weet nog niet of hij zijn trui zal gaan verdedigen. “Dat is lastig te zeggen. Ik ga van dag tot dag bekijken of ik mijn koppositie kan verdedigen. De proloog was vandaag maar kort, ik weet nog niet hoe goed ik hersteld ben van de Ardennenklassiekers. Maar mijn ploeg is hier met meerdere goede renners gekomen. Tony Martin, Thomas De Gendt en Rigoberto Uran bijvoorbeeld. We gaan de komende etappes zien hoe we onze kaarten gaan spelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.