Moerenhout over WK-kansen Dumoulin: “Het lijkt erg krap te worden”
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 09:16

Moerenhout over WK-kansen Dumoulin: “Het lijkt erg krap te worden”

Het is maar de vraag of Tom Dumoulin dit jaar nog in actie zal komen, aangezien de Nederlander kampt met een knieblessure. De renner van Team Sunweb hoopt ongetwijfeld nog deel te nemen aan het WK tijdrijden in het Britse Yorkshire. “Het lijkt erg krap te worden”, zo beseft bondscoach Koos Moerenhout in gesprek met De Limburger.

Dumoulin liep de blessure op tijdens de vierde etappe van de Giro d’Italia, waardoor hij moest opgeven in de Italiaanse ronde. De Limburger bleek uiteindelijk ook niet fit genoeg om te starten in de Tour de France. Het is niet duidelijk wanneer Dumoulin weer een rugnummer kan opspelden, maar de tijd begint te dringen.

Zo wordt het WK tijdrijden verreden op woensdag 25 september, terwijl de wegwedstrijd vier dagen later op het programma staat. “Ik heb regelmatig contact met Tom over de voortgang”, aldus Moerenhout. “Hij zal eerst fit moeten worden. Zijn knie moet weer volledig belastbaar zijn.”

Vraagteken 
En dus kan Moerenhout niet zeggen of Dumoulin op tijd fit is. “Hopelijk is hij op tijd hersteld, maar dat is nu voor iedereen een vraagteken”, zo vertelt de keuzeheer, die de wereldkampioen van Bergen de tijd geeft om te herstellen. “Maar het mag duidelijk zijn dat ik niet wacht tot twee weken van het WK.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.