Mollema: “Ga volgend jaar weer voor het podium in de Tour”
Foto: ASO
dinsdag 29 augustus 2017 om 08:57

Mollema: “Ga volgend jaar weer voor het podium in de Tour”

Het is inmiddels alweer zes weken geleden dat Bauke Mollema Nederland een Touretappe schonk. In Le Puy-en-Velay liet de 30-jarige klimmer zien de transitie van klassementsrenner naar rittenkaper succesvol te kunnen maken. Vanaf volgend jaar ligt de focus echter weer op het rijden van een klassement. “Ik wil op het podium van de Tour staan”, stelt de Groninger dan ook ambitieus in een interview met Velon.

De coureur van Trek-Segafredo was in 2016 al dichtbij het realiseren van die droom. Twee dagen voor het einde ging het echter toch nog mis. “Dat jaar had ik de benen om op het podium te eindigen. Ik hoop dan ook dat ik volgend jaar over minimaal dezelfde vorm beschik. Hét grote doel de komende jaren is om een keer op dat eindpodium te staan.”

Vooraleer de pijlen worden gericht op volgend jaar, staan er in de resterende maanden van het huidige wielerseizoen nog enkele belangrijke eendagswedstrijden op het programma. “De focus zal de komende maanden vooral liggen op de najaarsklassiekers, waaronder de Canadese klassiekers, de Ronde van Lombardije en het WK in Bergen. Ik zal mijn seizoen vervolgens afsluiten in de Tour de Guangxi.”

Voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen, hoopt Mollema op een helpende hand van moeder natuur. “Ik denk niet dat ik een kans maak op de overwinning. Het parcours is niet zwaar genoeg. Het is geschikt voor renners als Peter Sagan, Greg van Avermaet en wellicht ook voor snelle mannen als Michael Matthews en Alexander Kristoff. We hebben als Nederland geen duidelijke kopman in onze rangen, dus we zullen de koers hard moeten maken. Ik hoop dat we daarbij hulp krijgen in de vorm van slecht weer, dan is er wellicht iets mogelijk.”

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2017 10:31
Ik kan het wel waarderen dat hij aangeeft waar zijn ambities voor komend jaar liggen. In de afgelopen jaren ons mooie wielerherinneringen geschonken, een klassieker en een Touretappe is binnen dus waarom niet proberen om voor dat podium te gaan. Had ie geroepen volgend jaar weer voor de top-10 te gaan roept hier weer iedereen dat de man geen ambities heeft.
29 augustus 2017 10:52
Ik heb moeite met die openingszin. Alsof het een cadeau was van Mollema aan ons.
29 augustus 2017 11:03
Het is wel weer tekenend dat Mollema door deze en gene afgemaakt wordt omdat hij aangeeft dat hij als doel heeft bij de eerste 3 te eindigen in de Tour. Daar stonden dit jaar Uran en Bardet, vorig jaar Bardet en een matige Quintana. Lijkt me een alleszins realistisch doel en als hij voor iets minders zou gaan zou het een schrijnend gebrek aan ambitie zijn. Bovendien was Mollema er tot 2x toe zeer dicht bij, zeker vorig jaar. Met de inhoud en ervaring die hij heeft opgedaan mag hij dus voor niets minder gaan.

En natuurlijk zijn er nog 10 met hetzelfde doel, maar een doelstelling 'er zijn 10 man die voor het podium gaan dus ik wil bij de eerste 10 eindigen' is natuurlijk lariekoek.
29 augustus 2017 11:05
Als hij geen ambitie heeft is het ook niet goed. Dan maar wat te hoog inzetten. Dat zien ik liever dan wederom in te zetten op een top 10. Steengoede renner natuurlijk en absoluut geen middelmaat. Als je dat roept dan snap je er zelf wel heel weinig van.
29 augustus 2017 11:13
@Prima Facie
Wat zit je nou? We willen toch graag dat Nederlanders etappes winnen in grote rondes en zeker de Tour. Dus als iemand dat dan doet is het zeker een cadeau voor de Nederlandse wielervolgers. Dat de renner in kwestie het niet in eerste instantie daarvoor doet, doet er natuurlijk niet aan af.
29 augustus 2017 11:14
Jaaaa, laten we al die Nederlandse tweederangs renners neersabelen die zo slecht zijn dat ze nog geen vijf eindzeges in de Tour hebben gehaald... Losers!... Allemaal.

Serieus, ambitie om podium Tour te rijden is gezond, en die kans is niet heel klein, dus prima, go-go-go for it (loser)! ;-)
29 augustus 2017 11:24
Prima ambitie, wat had hij dan moeten uitspreken? "Ik ga voor een 7e plaats"? Het is ook nooit goed.
29 augustus 2017 11:34
Ik denk eigenlijk wel dat ie volgend jaar derde gaat worden. Prima om te proberen.
29 augustus 2017 11:41
Zeg dan dat je voor winst gaat!
29 augustus 2017 11:52
Misschien vergeten mensen snel maar er is een tijd geweest dat op Boogerd na iedere Nederlander moest lossen bij de eerste beste heuvel. Laten we blij zijn met deze generatie renners. Als je de top 10 plaatsten in grote rondes van verschillende renners bekijkt de laatste jaren is dat gewoon enorm goed.
29 augustus 2017 12:08
Als het ergens slecht weer kan worden in Europa dan is het daar wel. Dus grote kans dat het een mooi WK wordt in slecht weer.
29 augustus 2017 12:13
T.Dumoulin zal wel podium kunnen halen in de tour maar Mollema is een groot vraagteken. Ik hoop dat een Belg eens podium zou kunnen halen maar ik denk dat die nog moet geboren worden.
29 augustus 2017 12:26
Soms denk ik wel eens dat je je als renner beter in een geheimzinnig stilzwijgen kunt hullen over de plannen voor de toekomst. Dat krijg je ook geen discussie en negatieve commentaren. Oh nee, dat kan ook niet, dan krijg je daar gezeur over.
29 augustus 2017 12:31
Moet hij dan zeggen dat hij vol voor de 6e plaats gaat in tour?
29 augustus 2017 12:38
Volgens mij regent het in Bergen zo’n 250 dagen per jaar dus de kans dat moeder natuur een handje helpt is wel degelijk aanwezig.
Ze hebben zelfs paraplu-automaten.
29 augustus 2017 12:40
Ging hij ooit voor podium dan?
29 augustus 2017 12:51
De 1 april grappen komen steeds vroeger
29 augustus 2017 12:57
@Zjoske
Ik heb in Bergen gewoond. Het valt nogal mee.
29 augustus 2017 13:21
Ik las vorige maand nog ergens op nu.nl dat ie volgend jaar voor geel zou gaan. Dat leek me te hoog gegrepen, maar als het meezit, is podium voor hem niet onmogelijk.
29 augustus 2017 13:24
@Prima Facie
Statistieken liegen niet.
Ik lees toch overal dat er gemiddeld 235 dagen per jaar regen valt in Bergen.
Ik weet niet hoe lang je er hebt gewoond of wat de voorwaarden zijn voor een regendag...?
29 augustus 2017 13:28
Jij woonde zeker in Bergen aan zee Prima Facie? Ik heb een half jaar gewoond in het Noorse Bergen en ik werd gewoon depressief van de vele regen daar. De kans op een regenachtig WK is dit jaar groot denk ik. En ik hoop t zeker ook. Zou het WK nog leuker maken.
29 augustus 2017 13:32
Ik heb er een half jaar gewoond in het voorjaar, maar ik heb het even opgezocht.

De kans dat het regent op een dag in oktober verschilt niet zoveel met de kans dat het regent op een dag in oktober in Amsterdam, maar er valt wel veel meer regen in Bergen dan in Amsterdam. Dus in die zin heb je gelijk. Oktober is wel de maand met de grootste hoeveelheid regen. Dus inderdaad, regen is niet onwaarschijnlijk.
29 augustus 2017 13:43
Ik vind Mollema geen middelmatige renner. Verre van dat. Goede renner. Maar niet voor het podium.

Als men zegt kijk naar Bardet of Uran...het kan dus... Nou Bardet is pas 26 en is al 2e en 3e geworden in de Tour. Uran was voordat hij dit jaar 2e werd in de Tour al twee keer 2e in het eindklassement van de Giro... Ik vind dat geen goede vergelijkingen.

Ik ben niet negatief over Mollema. Geweldige renner nogmaals. Maar ik zie een podium niet gebeuren. C'est tout.
29 augustus 2017 14:40
Ik ben meerdere keren in regenstad Bergen geweest voor havenbezoeken van een lang weekend. Vooral in september/oktober. Maar ik heb er nooit een spat regen gezien. Wel alle keren met heerlijke zonnige dagen met de kabelbaan naar boven gegaan en in het park liggen genieten. Beetje zoals vandaag in NDL. Dus ik duim met je mee Bauke....
29 augustus 2017 17:16
Goede instelling van Mollema.
Als je iets wil bereiken dan moet je de lat hoog leggen, dat is de juiste mentaliteit.
Komop Bauke , aanklampen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.