Mollema: “Leuke verrassing dat ik mee kon sprinten”
Foto: Sirotti
dinsdag 7 juni 2016 om 19:12

Mollema: “Leuke verrassing dat ik mee kon sprinten”

Bauke Mollema sloop vandaag in het Critérium du Dauphiné de top tien van het klassement binnen. De renner van Trek-Segafredo had dat te danken aan een goede sprint bergop in de tweede etappe, wat hem de zesde plaats opleverde in de rituitslag. “Ik probeerde te sprinten voor een goed resultaat en het was een leuke verrassing dat ik na zo’n zware dag nog wat explosiviteit over had”, zegt hij op de website van zijn ploeg.

“Ik hou van dit type aankomsten en mijn ploeggenoten hebben me goed geholpen”, vervolgt hij. “Markel Irizar en Edward Theuns beschermden me op het vlakke en Ryder Hesjedal hielp me in de laatste kilometer bergop.” Mollema weet dat het zwaarste nog moet komen. “Er staan nog veel renners dicht bij me in de buurt. De laatste drie dagen worden beslissend.”

Mollema moest alleen ritwinnaar Jesús Herrada, Daniel Moreno en de achterhaalde koplopers Tony Gallopin, Serge Pauwels en Fabrice Jeandeboz voor laten gaan. In het klassement stijgt de Groninger van de vijftiende naar de tiende plaats, op 48 seconden van leider Alberto Contador.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2016 09:03
Het lijkt me niet meer dan normaal dat Mollema hier mee sprint als klimmer. GVA dat kan je een leuke verrassing noemen.
8 juni 2016 09:31
"leuke verrassing" is echt een mollemasiaanse uitspraak. Alsof hij niet echt doorheeft dat het zijn werk is om hard naar de finish te rijden. :)
8 juni 2016 10:04
Jammer dat Cobo toen als een verrassing in de vuelta kwam opdagen, anders had hij gewoon op het podium gestaan.
8 juni 2016 15:08
mollema kon in het begin van zijn carriere ook in een sprintje bergop top 5 eindigen,dat is in de loop van zijn carriere alleen maar minder geworden !!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.